Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sök kammarmusikresidens i Mariestad

Fotograf: Mariestads kommun

Förvaltningen för kulturutveckling utlyser ett residens för kammarmusiker den 1–6 november 2022 i Mariestad. Den grupp som antas får boende, replokal och ett arvode om 5 200 kr exkl. moms per person. I residenset ingår även arvoderade konserter våren 2023. Du som söker måste vara bosatt i Västra Götalandsregionen och är välkommen att bjuda med upp till tre andra musiker i din ansökan. Sista ansökningsdag är den 4 september.

Genom ett kammarmusikresidens vill Förvaltningen för kulturutveckling ge frilansande musiker i Västra Götalandsregionen tid och förutsättning för fördjupat konstnärligt arbete. Årets residens är särskilt avsett för att ge musiker möjlighet att undersöka och experimentera med placeringens, akustikens och rummets betydelse för det egna musicerandet, för kommunikationen med publiken och för den musik som framförs. Residenset är förlagt till olika lokaler i Mariestad och konserterna under våren 2023 kommer att äga rum på skilda platser i Mariestad och i övriga regionen. Konserterna planeras i dialog med den grupp som blir antagen.

Coach

Vid ett tillfälle under residensperioden kommer pianisten David Huang att coacha dig och dina medmusiker. I tät dialog medverkar ni alla till att omsätta coachningen till ett klingande resultat.

Publikt möte

För att du och din grupp ska ha möjlighet att möta det lokala samhället anordnas under residensperioden ett publikt möte. Det kan vara en öppen repetition, en talad och/eller spelad presentation av ert arbete eller något annat. Det närmare upplägget planeras i samråd med er.

Praktisk information

Period: Residensperiod inklusive en repetitionsdag 1–6 november 2022
Konserter: Våren 2023. Plats och tidpunkt meddelas senare.
Plats: Mariestad
Arvode residens: 5 200 kr exkl. moms per person (max fyra personer)
Arvode konserter: 5 000 kr per person och dag (max fyra personer)
Reseersättning: Alla resor inom Norden till och från Mariestad under residensperioden och resor till och från konsertställen
Boende: Residenset Marieholm (läs mer här). Frukost ingår alla dagar. Möjlighet till självhushåll.

Ansökan

Alla musiker verksamma inom kammarmusikgenren kan söka. Huvudsökande måste vara bosatt i Västra Götalandsregionen och är välkommen att bjuda med upp till tre andra musiker i sin ansökan. Medsökande behöver inte vara bosatta i Västra Götaland.

Du söker via ett digitalt formulär senast den 4 september. Besked lämnas i slutet av september. 

Till ansökan...

Urval och kriterier

Ansökningarna bedöms av en referensgrupp bestående av professionella utövare inom genren, från nationell, regional och lokal nivå, samt av en genreproducent från Förvaltningen för kulturutveckling.

Förutom att du som sökande måste uppfylla kriterierna under ”Ansökan” sker urval genom att referensgruppen bedömer er konstnärliga idé, ert hantverkskunnande, engagemang och relevans. Observera att residens inte beviljas sökande som studerar mer än halvtid under perioden som residenset avser.

Utvärdering

Senast 14 dagar efter avslutat residens ska residensmusikerna lämna in en kort rapport, innehållande en skriftlig redogörelse av residensets betydelse för dig som utövare eller er som grupp samt gärna en filmad dokumentation eller ljudupptagning.

Kammarmusikresidenset genomförs av Förvaltningen för kulturutveckling i samarbete med Mariestads kommun, Vara konserthus, Vadsbo kammarmusikförening och lokala aktörer.

Kontakt

För frågor om residenset är du välkommen att kontakta Richard Sandblom, producent för klassisk musik, Förvaltningen för kulturutveckling.
E-post: richard.sandblom@vgregion.se
Telefon: +46 (0)79–098 76 17

Senast uppdaterad: 2022-06-16 12:46