Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Residensutlysningar i Fengersfors: slöjd och folkmusik

För andra året utlyser nu Förvaltningen för kulturutveckling ett slöjdresidens och ett folkmusikresidens som kommer att ske, sida vid sida, 6–14 september, i Fengersfors. Efter avslutad residensperiod gör konstnärerna från båda residens en gemensam turné i Dalsland.

Slöjdare får nu plats och tid till konstnärlig utveckling genom ett slöjdresidens i samarbete med Kleva Slöjdbiotop. Slöjdresidenset har temat ”skogsklok” och är en möjlighet för den som vill få ro att utveckla sitt slöjdande i ett nytt sammanhang och möta andra som skapar. Residenset har plats för tre deltagare.

Arbetsplatsen är Kleva Slöjdbiotop, ett initiativ för att aktivera skogen på landsbygden i Dalsland som består av slöjdare, projektledare, konstnärer och kulturproducenter med slöjdbakgrund – och en sex hektar stor blandskog. Där kan de antagna slöjdarna välja träd och styra processen från början till slut.

Vi utlyser samtidigt ett residens för frilansande folkmusiker i Västra Götalandsregionen, på Fengersfors Folkets hus och Not Quite på Fengersfors Bruk. Residenset fokuserar på konstnärligt undersökande arbete, enskilt eller kollektivt, och innebär en möjlighet till inspiration och fördjupning.

Alla verksamma musiker inom genren folkmusik kan söka. Huvudsökande måste vara bosatt i Västra Götalandsregionen och är välkommen att bjuda med upp till tre andra musiker i sin ansökan. De medsökande behöver inte vara bosatta i Västra Götaland. Max fyra musiker totalt kan söka som grupp.

I båda residens ingår ett publikt möte: en öppen repetition, en konsert eller presentation, ett samtal – eller vad som passar residenskonstnärerna bäst. Planeringen av det publika mötet sker i samråd med deltagarna.

Efter avslutad residensperiod gör konstnärerna från båda residens en gemensam turné i Dalsland. Här erbjuder vi möjlighet att utforska konstnärlig samverkan kring scenisk slöjd och folkmusik som helhet eller delar i ett gemensamt program. Formen för turnén kommer att anpassas utifrån rådande pandemirestriktioner och i dialog med deltagarna.

Båda residens har öppet för ansökningar fram till den 3 maj.

Läs mer om slöjdresidenset här...
Läs mer om folkmusikresidenset här...

Senast uppdaterad: 2021-04-19 13:56