Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi bygger om

Vi jobbar med uppdateringar av webbplatsen. Det kan dessvärre innebära störningar för dig som besöker oss just nu. Vi beklagar detta, och hoppas vara färdiga så snart som möjligt. 

Open Call: Tre cirkusresidens i tre regioner

Fotograf: Björn Falkevik

Cirkusflätan erbjuder nu tre olika residens i sommar i tre olika miljöer och i olika delar av landet. Obs, kort ansökningstid, sök senast 6 maj!

Cirkusflätan är ett treårigt samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen, Region Stockholm och Region Östergötland. Under projektets tid vill vi skapa residensmöjligheter för cirkusartister. Vi hoppas att genom tre olika erbjudanden kunna möta upp behov som finns i olika faser.

Vem söker vi?

Vi söker cirkuskompanier som är i olika faser i sina arbeten och kan passa till de olika erbjudandena. Ni är professionella cirkusartister med dokumenterad bakgrund och är era egna arbetsgivare och innehar F-skattsedel. Det är möjligt för sökande att efter behov och möjligheter söka en eller flera av residensen. Om ni har för avsikt att söka flera av residensen vill vi att ni rangordnar era val. Residensmottagaren är fri att använda stödet till del i produktionskostnad och/eller arvode till aktörerna. Planerad användning ska framgå i ansökan.

Cirkusresidens i Norrköping

När: 31 maj – 11 juni

Lokal: Norrköpings Ungdomscirkus i centrala Norrköping.

Lokalen har fritt golv 12,5x12,5 m, takhöjd 10,40 m och riggpunkter 7,40 m. Lokalen är utrustad med cirkusmaterial så som trampolin, pulleysystem för luftakrobatik, krash mattor, lindanställning låg och hög, påle, handstående stativ, jongleringsmaterial, luftriggar stora och små, tyg, rep, trapets mm. I lokalen finns kök att tillgå med bl a kokplatta, mikrovågsugn, kyl och frys. Lokalen har även Wi-Fi.

Boende i vandrarhemsstandard i delade rum.

Stöd på 30 000 kr

Residensmottagaren visar en work-in-progress under residensperioden och/eller håller i en masterclass för verksamma cirkusartister i länet.

Cirkusresidens i Stockholm

När: 4-22 juli

Lokal: Kristofferscenen, Stockholm.

Vi kan erbjuda 2 arbetslokaler i samarbete med Kristofferskolan och Kristofferskolans Byggnadstiftelse: Eurytmisalen Yta 10x10 m I Trägolv I 8 m takhöjd (Ej tillgång till: rigg, ljudsystem eller scenljus) samt Scenen Yta 10x12 m I Trägolv I 10 m takhöjd (Ej tillgång till rigg. Det är möjligt att använda scenens ljudsystem och grundläggande ljus)

Boende ingår EJ

Stöd på 40 000 kr

Residensmottagaren förbinder sig till ett samarbete med Kristofferscenen i någon form av work-in-progress eller liknande cirkusformat under residensperioden.

Cirkusresidens i Västra Götaland

När: 30 maj-12 juni

Lokal: Tygrikeshallen i Skene. Tennishall ca 35x18m2. Tillgång till 4st riggpunkter på 7m höjd för statiska discipliner.

Boende: Fristående stuga för 3 personer på Lydde Gårds Bed & Breakfast. Frukost ingår. Fullt utrustat kök finns i stugan. Lydde Gård | Tygrikets egna Gårdshotell (lyddegard.se)

Stöd på 30 000 kr

Residensmottagaren ska under Nycirkusfestival Rydal som arrangeras i Mark framträda med en work i progress eller någon form av workshop den 11 eller 12 juni. Tid och plats för det publika mötet bestäms i samråd med festivalarrangören.

Ansökan

Vi vill att er ansökan ska innehålla följande:

  • Kort beskrivning av er produktion och var i processen ni är (max 1 A4 eller max 3 minuters länkad videopresentation (vimeo/youtube))
  • Kort beskrivning av er och ert konstnärskap (max ½ A4 eller max 2 minuters länkad videopresentation (vimeo/youtube))
  • CV och länkar till rörligt material
  • Information och kontaktuppgifter till kompaniet och de medverkande vid residenset (max 2 A4)
  • Vilket eller vilka av residensen som ni söker samt rangordning

Ansökan skickas per e-post till: maria.brusman@regionostergotland.se Vi behöver er ansökan senast den 6 maj 2022.

Urvalsprocessen sker genom urvalsgrupp bestående av representanter från de olika residensplatserna samt Cirkusflätans arbetsgrupp. Besked lämnas i v 19.

Residensen arrangeras av Cirkusflätan i samarbete med Kristofferscenen, Nycirkusfestival Rydal och Norrköpings ungdomscirkus, med stöd av Kulturrådet.

Kontakt

Vid frågor, kontakta:

Västra Götalandsregionen
Karin Skierus
karin.skierus@vgregion.se
tel 0722-06 09 51

Region Stockholm
Lillemor Strand Bandmann
lillemor.strand-bandmann@regionstockholm.se
tel 08-123 379 29

Region Östergötland
Maria Brusman
maria.brusman@regionostergotland.se
tel 010-103 65 12

Karin Skierus

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-04-26 11:54