Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi bygger om

Vi jobbar med uppdateringar av webbplatsen. Det kan dessvärre innebära störningar för dig som besöker oss just nu. Vi beklagar detta, och hoppas vara färdiga så snart som möjligt. 

Utlysning: Residens för jazz- och improvisationsmusiker i Vänersborg

Nu utlyser vi ett residens för musiker och kompositörer inom jazz- och improvisationsmusik. Residenset sker 7–16 juni i Vänersborg och ger möjlighet till inspiration, fördjupning och konstnärligt undersökande arbete. De antagna musikerna får boende, replokal och ett arvode på 8 500 kronor per person. Enskilda musiker och grupper på upp till fyra personer, verksamma i Västra Götaland, kan söka. Sista ansökningsdag 6 maj.

Residenset hålls på Vänersborgs museum där de antagna musikerna får tillgång till arbetslokal och lättare studioutrustning för dokumentation.

Residensperioden avslutas med en arvoderad konsert på Vänersborgs museum. Till konserten bjuder vi in lokala och regionala konsertarrangörer samt musikstuderande, för nätverkande och spridning av jazz- och improvisationsmusik i regionen.

Residenset genomförs av Förvaltningen för Kulturutveckling i samarbete med Vänersborgs kommun/Vänersborg Jazz Academy, Vänersborgs Museum samt Studieförbundet Vuxenskolan VGR.

Om residenset

Plats: Vänersborg
Boende: Strand Hotell.
Arbetslokal: Vänersborgs Museum, lokal med Steinwayflygel, backline efter önskemål och utrustning för inspelning och dokumentation.
Period: 7–16 juni 2022
Arvode: För residensvistelsen utbetalar Förvaltningen för kulturutveckling 8 500 kronor per person mot faktura, plus konsertgage för avslutningskonsert på 5 000 kr per musiker.
Mentor: Vänersborg Jazz Academy som håller i residenset ger all hjälp som behövs, både administrativt och praktiskt och har en kontaktperson som är tillgänglig under hela vistelsen. Kontakt: Anna Lundqvist, anna.lundkvist@vanersborg.se
Replokal och studio: Under dagarna jobbar residensmusikerna på övervåningen på Vänersborgs museum som är en vacker rymlig lokal med en Steinwayflygel och önskad backline på plats. Vi utrustar också lokalen med en enklare studio för dokumentation. 
Boende: Residensmusikerna bor på Strand Hotell i Vänersborg.
Resor: I residenset ingår musikernas resor från bostadsort till Vänersborg. Under vistelsen har de tillgång till busskort för att ta sig från boendet till arbetslokalen, samt runt i stan vid behov. Övrig eventuell logistik under veckan hjälper Vänersborg Jazz Academy till med.

Ansökan

Professionellt verksamma musiker inom jazz och improvisation i Västra Götaland har möjlighet att söka residenset, både enskilda och grupper på upp till fyra personer. De medsökande behöver inte vara boende eller verksamma i Västra Götaland.

Du ansöker senast 6 maj via ett digitalt formulär som du hittar här...

Urval

Urvalet sker genom en referensgrupp bestående av projektledare från Förvaltningen för kulturutveckling, Musikcentrum Väst och Vänersborg Jazz Academy.

Kontakt

Chinaski Nymark
producent jazz, nutida konstmusik och arrangörskap
Förvaltningen för kulturutveckling
chinaski.nymark@vgregion.se
0722-43 38 93

Anna Lundqvist
verksamhetsledare
Vänersborg Jazz Academy
anna.lundkvist@vanersborg.se
0701-64 94 44

Senast uppdaterad: 2022-04-08 14:40