Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

10/2 2023 Shared Reading – nätverksträff för läsledare i VGR

Välkommen till nätverksträffen Shared Reading – delad läsning. Du som är SR-läsledare och verksam i Västra Götalandsregionen är varmt välkommen till en heldag där vi inspireras av såväl inbjudna gäster som av varandra, vi lär och delar och samtalar om textval, hur nå grupper, läsledarrollen och hur vi kan samverka.

Tid: Fredagen den 10 februari kl 9.30-16
Plats: Stationshuset konferens (Regionens Hus), Bergslagsgatan 2, Göteborg
Lokal: Lejonet

ANMÄLAN

Anmäl dig senast 6 feb. Dagen är gratis, fikor och vegetarisk lunchwrap ingår.

-------------------

Program


09.00 Drop-in med morgonfika

09.30- ca 12.00 (inklusive pauser)

Shared Reading i Skandinavia – ny nordisk forskningsantologi
Läspraktiken Shared reading har de senaste åren etablerats och fått stor spridning i de nordiska länderna, inte minst Sverige. Antologin innehåller 16 olika bidrag och är ett samarbete mellan forskare som arbetar aktivt och utvecklar metoden i Danmark, Norge och Sverige. Boken tar upp olika aspekter och ingångar till Shared Reading; hur man blir en bra läsledare, mötet med olika målgrupper, textval och vad högläsning i grupp kan betyda för deltagarna. Anders Ohlsson är professor i litteraturvetenskap vid Lunds universitet, utbildare i Shared Reading och en av medförfattarna till antologin. Vi får en presentation av bokens innehåll och fördjupar oss lite extra i just läsledarrollen.

Litteraturens kraft – Shared Reading i praktiken
Henrik Wig är litteraturpedagog, läsledare och utbildare i Shared Reading och projektledare för en omfattande satsning på metoden i Skaraborg. I höstas kom Henrik ut med boken Litteraturens kraft som bland annat handlar om Henriks erfarenheter av att leda olika typer av shared reading-grupper, till exempel med allmänheten, inom psykiatrin och kriminalvården – och om hur deltagare kan växa genom shared reading.

Erfarenheter, tips och kloka råd. Anders Olsson och Henrik Wig samtalar med Sofia Gräsberg, verksamhetsledare Göteborgs Litteraturhus.

12.00-13.00 LUNCH som vi bjuder på

13.15-16.00 (inklusive fikapaus och sammanfattande reflektioner)

Workshop och rundabordssamtal – vi lär och delar av varandra!
Ta med dina funderingar, erfarenheter och idéer och dela dem med SR-kollegor i hela regionen.

Varmt välkomna!

Eva Fred

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-01-19 13:16