Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

13/10 Västsvenska författardagar – litterär utbudsdag

Varmt välkomna till Förvaltningen för kulturutvecklings litterära utbudsdag i Alingsås! Dagen vänder sig till dig som är arrangör av litterära arrangemang, t.ex. programbibliotekarie, pedagog, kultursamordnare, kultursekreterare eller bokare i förening.

Vi har samlat en rad aktuella västsvenska författare som medverkar med presentationer av sina senaste verk eller projekt. Medverkar gör författare inom både barn- och vuxenlitteratur, skönlitteratur, översättare, serieskapare och facklitteratur. Det blir information om stöd som vi erbjuder samt om regionala stödsystem riktade till arrangörer och författare. Dagen innehåller även bokbord, mingel och möjligheter till många möten.

Vår förhoppning med dagen är att inspirera till fler litterära arrangemang i regionen. Vi hoppas också att detta kan bli en ny mötesplats för både arrangör och utövare med möjlighet att på nära håll och i dialogform bekanta sig med den västsvenska litterära mångfalden.

 

När: Torsdag 13 oktober, kl. 9.30 – 16.00
Var: Palladium, Nygatan 18, Alingsås
Hur: Dagen är gratis, fika och lunch ingår

 

Anmälan

Dagen riktar sig till arrangörer av litterära arrangemang, till exempel programbibliotekarie, pedagog, kultursamordnare, kultursekreterare eller bokare i förening. 

Sista dag för anmälan 10 oktober.

Till anmälan

Smart erbjudande i samband med anmälan är nu fulltecknat: De första tio som anmäler sig till Västsvenska författardagar kommer kostnadsfritt att kunna boka en av de författare/översättare som medverkar under dagen. Förvaltningen för kulturutveckling står för arvodet. Det är först till kvarn som gäller så skynda in med anmälan! Observera att erbjudandet är fulltecknat.

 

Medverkande författare och översättare

// Pia Hagmar // Hans M. Hirschi // Yvette Gustafsson // KG Malm // Sayam Chortip // Mikael Thörnqvist // Kersti Westin // Kristina Wadensten // Helena Hansson // Jan Fleischmann // Jenny Alm Dahlgren // Peter Ekberg // Elin Boardy //

Läs mer om dagens medverkande

Eva Fred

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Therese Ytter

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-09-27 17:47