Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

13/9, 20/9, 4/10, 15/11 Utbildning i TAKK – Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation

Inbjudan till biblioteksanställda i VGR.

När: Hösten 2023: onsdagarna 13/9, 20/9, 4/10 och 15/11
Var: Trollhättans stadsbibliotek
Tid: kl 09-12 samtliga tillfällen med fikapaus.
Antal platser: 10
Krav: Det är viktigt att deltagande i kursen är förankrat hos chef.

Kursdeltagare måste avsätta tid för samtliga tillfällen. Kursen kan inte delas med flera. Kursen är gratis och kursintyg ges efter genomgången utbildning. Anmälan är bindande och görs senast den 31 maj. Om kursen blir fulltecknad kan du stå på väntelista.

ANMÄLAN

 

Om kursen


Kursen riktar sig i första hand till biblioteksanställda verksamma på folkbibliotek med fokus på barnbiblioteksverksamhet.

· Målet är att du som anställd ska få grundläggande kunskaper i ämnet och praktiskt kunna använda TAKK som stöd vid till exempel sagostunder och andra möten med barn där kommunikationen kan underlättas av TAKK.

· Kursen leds av leg. logopeder Anna Nilsson och Sebastian Glemme från Dart som är en specialistenhet för kommunikationsstöd och digital delaktighet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset: https://www.vgregion.se/ov/dart/

· Kursen genomförs fysiskt på plats i Trollhättan. Kursen omfattar fyra tillfällen så att du som deltagare hinner landa i tecknandet och får möjlighet att testa TAKK i din verksamhet mellan lektionerna för att få återkoppling av logoped.

· Vi ser gärna att fler än en person från varje arbetsplats går utbildningen, så att ingen blir själv i att försöka införa något nytt!

Utbildningen genomförs i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling och Trollhättans stadsbibliotek.Kontaktpersoner Kulturutveckling:

Eva Fred
eva.fred@vgregion.se
070-6520213

Sara Tröen
sara.troen@vgregion.se
073-5569231

Kontaktperson Trollhättan:
Annika Övermyr
annika.overmyr@trollhattan.se
0520-49 76 69

 


Senast uppdaterad: 2023-04-12 15:12