Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

1/6 Croissanter & Litteratur

Äntligen tillbaka. Croissanter & Litteratur är en serie frukostsamtal för alla litteraturintresserade. Denna gång handlar samtalet om Marjane Satrapis kultförklarade serieroman Persepolis som under 2023 utkommit i nyutgåva.

Göteborgs Litteraturhus 1 juni
Croissantfrukost: 8.30-9.00
Föreläsning: 9.00-10.00
Övrigt: Ingen föranmälan krävs, bara att titta in

I Satrapis moderna serieklassiker får vi följa flickan Marjis uppväxt under revolutionen i Iran och senare livet i exil i Wien. Med humor, värme och skärpa skildas de historiska händelser som lett till det auktoritära Iran vi känner idag. ”För den som vill få en utförlig och lättbegriplig introduktion till dagens Iran är den omistlig” skriver förlaget.

Med utgångspunkt i hur bokens innehåll aktualiserats i och med händelserna i Iran så samtalar Rojin Pertow, chefredaktör för Galago med journalisten och författaren Shora Esmailian.

Varmt välkommen!

 

Croissanter & Litteratur är ett arrangemang av Förvaltningen för kulturutveckling i samarbete med Göteborgs Litteraturhus.


Senast uppdaterad: 2023-04-19 08:43