Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

8/2 Folk och Kultur: Fristad – ett arbete för yttrandefrihet och demokrati

Frågor om yttrandefrihet och demokratiska värderingar är viktigare än någonsin. I ett samarbete mellan Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och Kulturutveckling i Region Jönköpings län arrangeras ett samtal kring hur dessa frågor hänger samman med fristadsarbetet.

Tid: 8 februari, 16.15
Plats: Folk och Kultur, Munktellmuseet, Eskilstuna

Seminariet kommer att ge exempel från två regioner som samarbetar mycket men som är olika stora och som arbetar med fristad på olika sätt. Seminariet syftar till att inspirera andra regioner och kommuner att ta beslutet att bli en fristad för en förföljd kulturarbetare. I samtalet deltar, förutom politiska företrädare från de båda regionerna, en tidigare fristadskonstnär som är synnerligen berörd på ett personligt plan samt ordföranden för Svenska PEN. 

Samtalet som leds av journalisten och författaren Anders Rydell kommer att handla om kulturens roll för samhällsutveckling, demokratiska värderingar, synen på yttrandefrihet och de politiska drivkrafterna nationellt och regionalt för att bedriva fristadsarbete samt förhoppningsvis inspirera fler kommuner och regioner att göra detsamma.

Arrangörer

Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen och Kulturutveckling Region Jönköpings län

Medverkande

Carl Forsberg
förste vice ordförande Kulturnämnden VGR

Kerstin Hammar
ordförande Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, RJL

Jesper Bengtsson
ordförande Svenska PEN

Ali Alibrahim
journalist, dokumentärfilmare, tidigare fristadskonstnär

Anders Rydell
moderator, journalist, författare

Läs mer

 

Johanna Lindström

Koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-01-13 08:55