Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

18/11 Om Rebecca Gilman och den amerikanska politiska teatern

Göteborgs dramatiska teater bjuder in till ett samtal mellan den amerikanska dramatikern Rebecca Gilman och Robert Lyons om Gilmans författarskap samt den politiska teaterns ställning i USA. Samtalet kommer att föregås av en reading av några scener från Gilmans nya projekt och klipp från GDT:s uppsättning av Gilmans "The Glory of Living".

När: 18 november klockan 18.00-22.00 
Var: Göteborgs Dramatiska Teater, Stigbergsliden 5b, Göteborg

Göteborgs Dramatiska Teater

Rebecca Gilman är en av USA:s viktigaste politiska röster inom dramatiken. Under två veckor i höst är hon residensförfattare på GDT och arbetar på en pjäs som vi under denna kväll kommer att ha reading ur med ensemblen. Moderator är Robert Lyons, född i New York i USA, och har sedan under flera decennier arbetat som lektor i teaterstudier och forskare på Göteborgs Universitet.  Samtalet kommer att hållas på engelska.  

 

Om AIR Litteratur

AIR Litteratur Västra Götaland ger författare och översättare från hela världen plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda residensvistelser på flera platser i Västra Götaland. Residensen fokuserar på konstnärligt undersökande arbete och ger möjlighet till inspiration och fördjupning.

Therese Ytter

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-10-24 18:49