Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

23/5 Fotoscreen med appar

Den här kursdagen får du grunderna för att komma igång med fotoscreen. Kursen är öppen för dig som arbetar inom LSS-verksamhet, sär/anpassad skola eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

När: 23 maj
Tid: 09.30–16.00
Plats: Allégården, Södra Allégatan 4, Göteborg
Anmäl dig senast: 12 maj
Max deltagare 6 personer

Läs mer om Allégården i Tillgänglighetsbasen

Till anmälan!

Inga förkunskaper krävs.
 

Tack vare surfplattor och smarta telefoner finns det numera enkla sätt att göra screentryck av fotografier. Med hjälp av en app experimenterar vi med framtagning av schabloner som sedan blir tryck på både papper och tyg.

Grunden i fotoscreen är överföring av bilden till OH-film med hjälp av kopiator, surfplatta, mobil eller dator med scanner och skrivare. Det är en teknik som revolutionerar möjligheterna att använda deltagarnas bilder. Det går att använda foton av folk, föremål, tavlor, naturen med mera.

Vi kommer att testa att trycka på tyg på kursen, men vi håller framför allt på med papper. Om du vill ta med eget tyg att trycka på, exempelvis T-shirt, tygkasse, kökshandduk går det mycket bra.

Varmt välkomna!

Kursledare

Lars Lundberg testade fotoscreen för 25 år sedan och fascinerades då av tekniken och dess möjligheter. Under alla sina år som konsulent och pedagog på Klangfärg har han hållit många screentryckskurser med olika inriktningar.

.......................

Inspiration och kunskap! Det är grunden för Klangfärgs kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.
 
Kurserna är kostnadsfria för personal inom kommunal och regional om­sorgs-­ och anpassad skolverksamhet i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.
 

Klangfärgs verksamhet


Senast uppdaterad: 2023-01-24 12:07