Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

24/10 Förlagsmåndag med AIR-stipendiaten Sonali Misra

Föreningen Lagerhuset och Förvaltningen för kulturutveckling bjuder in till frukost måndagen den 24 oktober på Göteborgs Litteraturhus. Möt AIR-stipendiaten Sonali Misra. Sonali Misra är författare och doktorand i förlagskunskap. Ursprungligen från Delhi, men nu verksam vid universitetet i Edinburgh. Under oktober månad är hon residensförfattare på Världslitteraturhuset och Göteborgs stadsbibliotek som en del i programmet AIR Litteratur Västra Götaland.

När: 24 oktober  kl 8.30-9.30
Var: Göteborgs Litteraturhus, Heurlins plats 1
Hur: Kaffe & te kl 8.30. Samtalet med Sonali börjar runt kl 8.45 och avslutats kl 9.30. Samtalet sker på engelska.

Göteborgs litteraturhus

Om samtalet

Postcolonial structures within global publishing
Lagstiftnings- och rättighetsmässigt gäller fortfarande ”Commonwealth Rights ” vid publicering av böcker. Ett system som ger brittiska förlag rätten att sälja och distribuerar sina böcker i Indien. Detta system missgynnar å det grövsta möjligheten för indiska författare som skriver på engelska som på grund av denna gamla koloniala lagstiftning inte kan nå den engelskspråkiga publiken globalt.

Om Sonali Misra

Sonali Misra är författare och doktorand i förlagskunskap. Ursprungligen från Delhi, men nu verksam vid universitetet i Edinburgh. Under oktober månad är hon residensförfattare på Världslitteraturhuset och Göteborgs stadsbibliotek som en del i programmet AIR Litteratur Västra Götaland.
Under residensvistelsen kommer Sonali Misra att arbeta med att färdigställa manuskriptet till sin första roman, en politisk äventyrsfantasi med titeln Aasra.

Läs mer

AIR Litteratur Västra Götaland ger författare och översättare från hela världen plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda residensvistelser på flera platser i Västra Götaland. Residensen fokuserar på konstnärligt undersökande arbete och ger möjlighet till inspiration och fördjupning.

Johanna Lindström

Koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-10-18 17:16