Inspelade webbinarier och föredrag
Flera av våra webbinarier och föredrag spelas in och kan ses i efterhand.
Filmens syfte är att få i gång reflektion kring jämställdhet inom scenkonstbranschen. Den ska skapa underlag för nyanserade och konstruktiva samtal. Vilka tendenser och beteenden verkar finnas? Hur ser det ut när det gäller allt ifrån tillgång till ledande positioner till val av gestaltning? Välkommen att se, sprida och använda som du vill!
På den här träffen lotsade hemslöjdskonsulent Sara Degerfält oss igenom olika verksamheter där barn ges möjligheten att slöjda i trä. Kan man tälja med treåringar? Vad är en slöjdklubb? Och går det att slöjda sceniskt?
Ta del av inspelat webbinarium från mötesplats barnkultur om Techformance. Techformance möjliggör interaktiv scenkonst där element från nätkulturer och spelvärlden möter teater.
Ta del av en föreläsning med den bästsäljande författaren Nina Simon om hur vi kan göra våra kulturinstitutioner mer relevanta för fler.
Här kan du ta del av en uppsjö korta, kärnfulla föredrag från den nationella MIK-konferens som Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen arrangerade i oktober 2022. Lyssna till flera infallsvinklar på MIK-frågan från en rad professioner och sektorer om varför MIK är en brännande demokratifråga - nu mer än någonsin.
Välkommen att inspireras, få erfarenhetsdelning och konkreta tips om hur det kan vara att arrangera på liten ort. I denna halvtimmeslånga film får du möta Eva Petrén, som är projektledare och en av många aktiva kulturarrangörer i den lilla byn Dals Rostock i Melleruds kommun.
Inspelade föreläsningar från konferensen Litteraturens villkor i en digital tid, den 31 maj 2022.
All platsutveckling utgår från platsens unika kultur men på vissa platser med många kulturaktörer fungerar de som katalysator för utveckling och laddar om platsen med ny mening och identitet. Välkommen att se ett kulturpolitiskt seminarium som vi genomförde på Folk och Kultur 2022 tillsammans med tre av de kommuner i Västra Götaland som har starka kulturkluster.
Dunkar ditt hjärta lite extra för kulturmiljöer eller byggnadsvård? Vill du veta mer om hur du ska renovera ett gammalt hus? Då ska du inte missa våra experters föredrag om alltifrån Amerikahus och lekstugor till förläggaregårdar och ängens kulturhistoria.
Nu finns en webbinarieserie för kulturskolepersonal som jobbar med rörlig bild. Här kan du se hela serien gratis.
Ett urval ur förvaltningens seminarieprogram på Biblioteksscenen under 2021 års Bokmässa i Göteborg.
Över en kopp kaffe och en frasig croissant bjuder våra litteraturkonsulenter in till litterära frukostar som oftast rymmer både en föreläsning och mingel. Här är några inspelade seminarier som går att se i efterhand.
Den 8 oktober 2021 arrangerade vi Kulturting Västra Götaland och temat var Nystart. Konferensen var en smältdegel med högaktuella perspektiv på kulturlivets nystart. Här kan du ta del av innehållet i efterhand.
Samtalen Publiken & Arrangören rör olika teman inom arrangörskapet och förs med sakkunniga gäster som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Med samtalen hoppas vi inspirera arrangörer av alla slag genom att resonera kring frågeställningar och val som ni ställs inför i er roll.
Här hittar du filmer från konferensen "Vår digitala invånare - en dag om samverkan" den 29 januari 2021.
Upptäck vårt intressanta natur och kulturarv genom denna föreläsningsserie om alltifrån smygbränningstiden till upphittade föremål och fornlämningar. Inspelat under Arenaveckan i Vårgårda & Herrljunga 2018.
I våra filmkanaler på YouTube och Vimeo finns mer inspelad kunskap och inspiration från oss.
En plattform för möten mellan folkhögskolor och kulturorganisationer. Läs mer och se ett webbinarium från 2020 för att inspirera och förankra möjligheterna med nätverket.
"Väder och vind, eller Vad tusan händer” – om att arrangera scenkonst utomhus.
Mer inspelat material, allt från timslånga föreläsningar till kortare filmer, finns förstås på museer och besöksmåls hemsidor. Även i våra sociala mediekanaler erbjuder vi inspelad kunskap.
GNM:s samlingssida för sina torsdagsföreläsningar, där museets egen personal såväl som inbjudna föreläsare tar upp ämnen som modern genteknik, permafrostens vara eller icke vara och djurens sexliv.
I Vänersborgs museums filmade material guidar museichef Peter Johansson bland forna tiders föremål och bland gravar och människoöden på kyrkogårdar.
Vitlycke museum ger oss glimtar av bronsålderns värld.
Dyk in i i medeltidens värld med museipedagogerna på Lödöse museum.
Senast uppdaterad: 2023-05-30 14:17