Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Spaningar | Kulturting 2021

Under Kulturting fick vi flera kvalificerade framtidsspaningar utifrån olika horisonter. I vilken värld kommer vi att leva och verka framöver? Och hur ser kulturlivets förutsättningar ut i framtiden? Här nedanför kan du ta del av alla spaningar.

Om den nya sköna osäkra världen

Mariah Ben Salem, VD på Drivhuset Göteborg och metodansvarig på Drivhuset Norden. En spaning om den nya sköna osäkra världen. 

Nu är det otänkbara tänkbart

Tomas Kåberger, energiprofessor på Chalmers, rådgivare för miljöorganisationer och energiföretag samt krönikör. En spaning om att nu är det otänkbara tänkbart.

Om berättelsernas nödvändighet

Olav Fumarola Unsgaard, journalist, programansvarig på Göteborgs Litteraturhus, författare och förlagsredaktör samt styrelseordförande för Ord&Bild. En spaning om berättelsernas nödvändighet.

Spanarna samtalar

Spanarna Mariah Ben Salem, Tomas Kåberger och Olav Fumarola Unsgaard samtalade utifrån sina spaningar och kring kulturens framtid. Moderator för samtalet var konferencier Amanda Termén.

Internationella spaningar

På Kulturting fick vi också videohälsningar med spaningar från Danmark och England, som bidrog till den vidare bilden av kulturens framtid. 

Om vikten av mångfaldsarbete i nystartstider

Abid Hussain, VD på Diversity at Arts Council England. Intervjuare är Jenny Sandgren Wahlström, verksamhetsledare för Språng och konstnärlig ledare för Konstra. En spaning om vikten av mångfaldsarbete i nystartstider. 

Om kultur och bildning

Lene Rachel Andersen, ekonom, filosof och författare från Danmark. En spaning om kultur och bildning. 


Senast uppdaterad: 2022-09-14 17:37