Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Workshop Att skapa en röd tråd

Välkommen till en workshop om att skapa en röd tråd, som inleds av Charlotta Sairio! 

Allra först utser ni en samtalsledare i gruppen och en person som håller koll på tiden. Titta också tillsammans på samtalsreglerna som du hittar här...

Nu kör vi!

 

 

Charlotta Sairio pratar om sitt arbete med Vägus, Västra Götalands ungdomssymfoniker. Här ser du en Vägus-trailer:

 

 

Diskussionsfrågor

  • Reflektera över Vägus-trailern – snacka om filmen ni nyss sett!
  • Hur kan vi gå från prestation till den gemensamma berättelsen?
  • Hur kan de som är på scenen få en bra upplevelse?
  • Testa att ta fram en röd tråd till en fiktiv (eller kommande) föreställning/konsert!
     

Om Charlotta Sairio

Charlotta Sairio är yrkesverksam som regissör, skådespelerska och sångerska sedan 30 år. Hon är född i Finland, uppvuxen i Värmland och uppfostrad på Säffleoperans scen. Numera bor hon i Göteborg, och när hon inte regisserar, turnerar hon bl a med de egna föreställningarna om Evert Taube, Monica Zetterlund, Povel Ramel och – på äkta finlandssvenska! – visor från Mumindalen. Hon ger workshops i improvisation, scenframställning och i konsten att tala inför publik. De senaste tio åren har hon också arbetat med Västra Götalands Ungdomssymfoniker, Vägus, och tillsammans med Simon Phipps varit med och utvecklat det framgångsrika och spännande scenkoncept som Vägus står för.


Senast uppdaterad: 2020-11-02 13:27