Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Workshop Inkludering och normer

Välkommen till workshopen Inkludering och normer, som inleds av Kim Hof!

Allra först utser ni en samtalsledare i gruppen och en person som håller koll på tiden. Titta också tillsammans på samtalsreglerna som du hittar här... 

Nu kör vi!

 

Nu ska ni göra en övning tillsammans. Det gör ni genom att använda verktyget Respekttrappan. Respekttrappan är ett gratis verktyg som kan användas av företag eller organisationer, till exempel Kulturskolan, som vill skapa ökad respekt och jämlikhet på jobbet. I förlängningen tror vi att det skapar en verksamhet med ökad respekt och jämlikhet även för de man möter i sitt uppdrag.

För att fortsätta behöver var och en skapa ett konto på respekttrappan.se. Om ni är en grupp som jobbar tillsammans och har möjlighet att dela skärm räcker det att en person registrerar sig. Följ instruktionerna och logga sen i på respekttrappan.se.

När ni loggat in på första sidan ska ni gå till andra spalten från vänster, den heter Övningar, och välja den första övningen. Den heter Åskådarrollen. Klicka på den och följ instruktionerna.

Tipsa gärna din chef på kulturskolan om att fortsätta jobba med materialet i Respekttrappan.

Om Kim Hof

Kim Hof är jämlikhetskonsult på Make Equal med särskilt fokus på analyser och nya metoder för inkludering i praktiken. Make Equal är en svensk insamlingsstiftelse som arbetar för jämställdhet. Här finns lösningsfokuserade jämlikhetsexperter som jobbar med metoder och verktyg för praktiskt jämlikhetsarbete. Vi flyttar fokus till hur alla kan vara en del av lösningen. Vi stöttar privat och offentlig sektor med kompetenshöjning, granskning och metodutveckling. Vi är en konstruktiv röst i debatten och står bakom FATTA!, #ochjagprotesterade och #killmiddag. 


Senast uppdaterad: 2020-11-02 13:45