Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Workshop Scenens tecken

Välkommen till workshopen Scenens tecken som inleds av Anna Berg! 

Allra först utser ni en samtalsledare i gruppen och en person som håller koll på tiden. Titta också tillsammans på samtalsreglerna som du hittar här... 

Nu kör vi!

 

Diskussionfrågor

  • Tänk tillbaka på den senaste kulturskoleföreställningen eller konserten ni arbetat med eller tagit del av. Kanske har ni upplevt den tillsammans? Beskriv en sekvens som berörde dig. Gör det först sakligt och beskrivande. Gör därefter en tolkning utifrån vad du såg och reflektera tillsammans utifrån scenens tecken kring vad som förmedlades och varför.
  • Finns det något i den som du skulle vilja förändra? Varför? Hur? Vilka idéer kommer ni på tillsammans?
  • Ser ni några mönster ni önskar bryta, bevara eller utveckla i era föreställningar? Vilka och varför?
  • Hur kan ni fortsättningsvis hålla samtalet levande utifrån metoden En väv av tecken?

Har ni tid kvar? 

Titta på en film där Anna Berg berättar om Lars Lindströms lärandeformer. Här hittar du filmen...

Vill du fördjupa dig ytterligare i Lars Lindströms matris, finns trycksaken Handbok för planering av kulturprojekt i skolan här...

Diskussionsfrågor

  • Reflektera, laget runt, utifrån vilka tankar filmen gav er.
  • Arbetar ni utifrån de olika perspektiven (om, med, i, genom) i framtagandet av och i genomförandet av en föreställning?
  • Hur mycket tratt respektive trampolin ser ni utifrån er verksamhet?

Om Anna Berg

Anna Berg är frilansande teaterdramaturg och har arbetat med teater och dans på bland annat Regionteater Väst, Backa teater, Riksteatern och Unga Dramaten. Hon är även föreläsare, samtalsledare och har hållit workshops i manusutveckling, analyssamtal och teckentolkning. Sedan 2008 föreläser hon med Riksteaterns En väv av tecken och 2013 skrev hon broschyren Prata Scenkonst för Regionteater Väst.


Senast uppdaterad: 2020-11-02 13:48