Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Workshop – Trygg scen

Välkommen till workshopen Trygg scen som inleds av Ron Davis Alvarez! 

Allra först utser ni en samtalsledare i gruppen och en person som håller koll på tiden. Titta också tillsammans på samtalsreglerna som du hittar här... 

Nu kör vi!

 

I filmen berättar Ron om Safe in the Orchestra, ett policydokument som har tagits fram med stöd av Rädda Barnen. Dokumentet, på både svenska och engelska, hittar ni längst ner på sidan.  

Diskussionsfrågor

  • Reflektera över vad Ron berättar – snacka om filmen ni just har sett!
  • Har er kulturskola/kommun ett liknande policydokument? I så fall, hur används det? Fungerar det? Känner alla elever och föräldrar till det?  
  • Om det inte finns ett policydokument kan er kulturskola inspireras av Dream Orchestras dokument? Vad skulle behöva ändras för att passa er verksamhet? 

Om Ron Davis Alvarez

Ron Davis Alvarez är lärarutbildare och dirigent för barn- och ungdomsorkestrar. Som specialist inom arbete med barn- och ungdomsorkestrar med särskilt fokus på social förändring genom musik, har Ron spridit sin kunskap vid konferenser, mästarklasser och workshops, till lärare över hela världen. I Göteborg startade han 2016 Dream Orchestra med barn och tonåringar som flytt från Syrien, Afganistan, Irak, Iran, Palestina, Kurdistan, Albanien, Angola, Eritrea och Somalia. Ron Davis Alvarez kommer från Venezuela och arbetar, förutom med sitt projekt Dream Orchestra Association, även som Artistic Director på El Sistema Sweden. (Foto: Luis Boza)

Safe in the Orchestra (Engelska) (PDF)
Trygg i orkestern (Svenska) (PDF)

 

Senast uppdaterad: 2020-10-19 17:36