Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd och stipendier

Här samlar vi information om aktuella utlysningar från förvaltningen. Vi berättar också om de former av stöd och stipendier som Västra Götalandsregionen i stort erbjuder.

 

Aktuella utlysningar

  • Vill du få chansen att fördjupa dig inom en angelägen fråga kopplat till kulturmiljön? Kanske omvärldsspana och få tid att analysera och utvärdera sådant du gått och funderat på. Kanske har du idéer som du samlat på dig och vill vidareutveckla eller testa som kan vara till nytta i ett vidare arbete med kulturmiljöfrågor? Då skall du söka vårt nyinrättade residens för kulturmiljö!

 

Stipendier från VGR

Västra Götalandsregionen vill förbättra förutsättningarna för konstnärer och kulturarbetare att utvecklas och verka i Västra Götaland. Det sker bland annat genom utdelning av stipendier och möjligheter till internationellt konstnärligt utbyte.

Inköp av konst och konstuppdrag

VGR:s konstenhet ansvarar för konstnärlig gestaltning i samband med ny-, om- och tillbyggnation samt i inhyrda lokaler där regionen bedriver verksamhet. Enheten köper in konst, och ger även uppdrag till konstnärer.


Senast uppdaterad: 2023-07-07 11:35