Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd och stipendier

Här samlar vi information om aktuella utlysningar från förvaltningen. Vi berättar också om de former av stöd och stipendier som Västra Götalandsregionen i stort erbjuder.

 

Aktuella utlysningar

  • Nu söker vi en mindre cirkusföreställning till en regional turné i Västra Götaland hösten 2023. Turnén görs i samarbete mellan Cirkus i Väst, Riksteatern Väst och Förvaltningen för kulturutveckling. Sista ansökningsdag är 20 februari 2023.

  • Behöver din kommun ta ett kliv så att barn får mer inflytande över kulturen? Vill du öka ungas möjlighet att arrangera själva? Har ni en verksamhet som vill jobba mer tillsammans med barn och unga för att träffa rätt? Då kan ni söka det regionala utvecklingsstödet.

 

Regionala stödformer

Västra Götalandsregionen genomför i praktiken sin kulturpolitik genom att ge skriftliga uppdrag och ekonomiska bidrag till regionala institutioner, organisationer och stöd till det fria kulturlivet. Man ger också ut stipendier och möjligheter till internationellt utbyte för konstnärer och kulturarbetare i regionen.

Nystart kulturliv

Nu nystartar vi kulturlivet i regionen! Med tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper kan vi tillsammans verka för ett rikt, hållbart och långsiktigt kulturliv. Här har vi samlat flera av de verktyg och stöd vi kan erbjuda för just nystarten.

Inköp av konst och konstuppdrag

VGR:s konstenhet ansvarar för konstnärlig gestaltning i samband med ny-, om- och tillbyggnation samt i inhyrda lokaler där regionen bedriver verksamhet. Enheten köper in konst, och ger även uppdrag till konstnärer.


Senast uppdaterad: 2022-07-04 10:42