Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utlysning: Armkroksresa till SWAN konferens 2022 i Norrbotten

Arbetar du med residensverksamhet inom något konst- och kulturfält? Vill du åka på armkroksresa med oss till Norrbotten 17–18 oktober? Swedish Artist Residency Network, SWAN, är ett nätverk för konstnärliga residens i Sverige. Årets SWAN-konferens har temat ”Come Together”. Sök senast 2 oktober.

Residensverksamhet är ett konkret och effektivt sätt att stötta fria utövare. Det bidrar också ett levande kulturliv i regionen, till kulturutbyten och starkare nätverk, både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Förvaltningen för kulturutveckling driver sedan många år en rad residens inom flera konst- och kulturområden och vill nu utveckla residensverksamhet i samarbete med självorganiserade plattformar i Västra Götalandsregionen. Vi vill därför bjuda med representanter från tre självorganiserade verksamheter till SWAN konferens 2022, som äger rum 17–18 oktober i Norrbotten.

Vem kan söka?

Representanter från självorganiserade verksamheter i Västra Götalandsregionen. Du kan vara verksam som utövare själv, men bör också ha erfarenhet av att driva residensverksamhet, eller ha planer på att starta upp konstnärliga residens där du erbjuder plats och tid för utövare inom konstnärliga fält, till exempel dans, litteratur, slöjd, bild och form, film eller musik. Till denna armkroksresa har vi tre platser.

Sök senast 2 oktober

Beskriv vem du är och hur din verksamhet ser ut, samt om du har särskilda nätverk och insatser du vill utveckla. Bifoga gärna länkar eller någon bild som visualiserar din verksamhet. Maila din ansökan, senast 2 oktober, till: jonatan.p.malm@vgregion.se

Om SWAN

SWAN, Swedish Artist Residency Network, är ett nätverk för konstnärliga residens i Sverige. Under de två år som nätverket funnits har SWAN vuxit och i dagsläget har nätverket 100 residensarrangörer som medlemmar inom dans, litteratur, slöjd, bild och form, film och musik.

Mot bakgrund av invasionen av Ukraina har SWAN under våren 2022 infört Emergency Residencies för att ta emot kulturskapare i akut kris. Projektets mål är att ta emot cirka 30 kulturskapare under året, och har beviljats projektbidrag av Kulturrådet. Under 2022 är det Region Norrbotten som är sammankallande för nätverket genom Resurscentrum för konst. Läs mer om SWAN här...

Om konferensen

Konferensen kommer att utgå från Luleå för att sedan ta buss till Moskosel och ha en heldag hos Northern Sustainable Futures. På vägen stannar deltagarna till vid Storforsen, för att på kvällen åka vidare till Arvidsjaur för övernattning. Dag två kommer att spenderas i Piteå på Acusticum. Läs mer om konferensen här...

Frågor?

Kontakta Jonatan Malm, Förvaltningen för kulturutveckling
jonatan.p.malm@vgregion.se

 


Senast uppdaterad: 2022-08-26 07:47