Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utlysning för dansgrupper: Produktionsresidens

Göteborgs Dans- och Teaterfestival och Förvaltningen för kulturutveckling utlyser ett produktionsresidens för dans, i samarbete med Vitlycke Center for Performing Arts, Vara Konserthus och Vänersborgs kommun och med stöd av Västra Götalandsregionen. Residenset avslutas med premiär och en regional turné. Sök senast 27 januari.

Residenset riktar sig till dansgrupper på max fyra personer, verksamma i Västra Götaland, med spetskompetens inom exempelvis Hiphop, House, Locking, Popping, Breaking, Dancehall, afrostilar som: Azonto, Ndombolo och Coupé Décalé samt ballroomstilar som Vogueing, Waacking och Punking. Vi kommer att anta en grupp till residenset.

Detta ingår i residenset:

Två veckors repetitionstid i Stora Teaterns studio vecka 29–30.

En veckas repetitionstid på Vara Konserthus vecka 33.

En veckas repetition på Ärlegården vecka 36.

Att gruppen håller i fyra dansworkshops i Vänersborg under vecka 44.

Fyra veckors residens på Vitlycke Centre for Performing Arts vecka 44–47.

Ljussättning utformad med två olika ljusriggar som sätts ihop för mindre och större spelplatser.

Tekniker och teknikstöd.

Stöd för produktion av marknadsmaterial.

Resa, för högst tre personer, till Frankrike och Companie Dyptik för att möta andra grupper i liknande projekt och jobba med konstnärlig utveckling. Datum är ej satta men det blir under våren –23.

Konstnärligt stöd i processen av en extern person som väljs i samråd mellan parterna och gruppen.

Föreställning på Vitlycke Centre for Performing Arts den 25 november, Stora Teatern 28 november, Vara konserthus 30 november, fler datum kan tillkomma. För varje ytterligare spelplats utges ett gage om 25 000 kr.

Arvode 220 000 kr exklusive moms på faktura som fördelas mellan gruppens medlemmar.

Medel till kostym och scenografi om 12 000 kr exklusive moms på faktura.

Medel till produktion och spridning av marknadsmaterial om 15 000 kr exklusive moms på faktura.

Under residenset skapar ni en dansföreställning som är minst 45 minuter lång. Det kan vara en helt ny föreställning eller en vidareutveckling av en tidigare idé eller föreställning.

Vem kan söka

Dansgrupper som:

  • består av max fyra personer.
  • är verksamma i Västra Götaland, helt eller delvis.
  • har skapat åtminstone ett dansverk tidigare, det kan vara ett kortare eller ett längre verk, som kan ha varit framfört live eller digitalt.
  • har spetskompetens inom Hiphop, House, Locking, Popping, Breaking, Dancehall, afrostilar som Azonto, Ndombolo och Coupé Décalé samt ballroomstilar som Vogueing, Waacking och/eller Punking. (I er föreställning kan ni fritt blanda stilar.)

Ansökan

I ansökan ska bifogas:

- Länkar till videomaterial, antingen på tidigare arbete, som grupp eller individer, eller filmade skisser/idéer på den föreställning ni vill skapa.

- En beskrivning av din bakgrund, nuvarande och tidigare sysselsättning samt även för eventuella medsökande.

- Beskriv den föreställning som ni vill skapa inom produktionsresidenset, konstnärlig idé, koreografiskt, eventuella inspirationskällor etcetera.

- Ansökan skickas till niklas.oveborn@stadsteatern.goteborg.se senast den 27/1 – 2023

I januari kommer vi erbjuda två infomöten på Teams om ni har funderingar kring era ansökningar.
Det första sker 16/1 kl.18.00
Möteslänk: Klicka här för att ansluta till mötet

Det andra tillfället sker 19/1 kl.18.00
Möteslänk: Klicka här för att ansluta till mötet

Urval

I urvalsgruppen ingår representanter från Göteborgs Dans- och Teaterfestival,  Förvaltningen för kulturutveckling, Vitlycke Center for Performing Arts samt två representanter från det fria danslivet.
Besked kommer senast 10/2 – 2023.

Urvalskriterier

Förutom att de sökande måste uppfylla kriterierna som anges under rubriken ”Vem kan söka” tittar urvalsgruppen också på de sökandes konstnärliga idé, hantverk, kunnande, engagemang och relevans.

Övrigt

Arvodet täcker inte lön för hela repetitionsperioden samt turnéperioden utan det är önskvärt att ni även har annan finansiering.

Observera att det inte utgår ersättning för resor eller matkostnader under residensperioderna, utan det som ingår är studio/arbetsplats samt boende.

Egen bil rekommenderas under Vitlycke-residenset eftersom det är svårt att nå Vitlycke via kollektivtrafik. Det är 3,5 km till närmaste tätort, Tanumshede. Ni lagar egen mat på plats, ett rymligt och fullt utrustat kök finns. Husdjur är ej tillåtna på Vitlycke Centre for Performing Arts.

Eyrun Thorhallsdottir

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-21 16:30