Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

Kultur, natur och kulturarv – en självklar del av vardagen för alla i Västra Götaland

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen.

Västsvenska författardagar

Litterär utbudsdag som i år äger rum i Skövde. Dagen vänder sig till dig som är arrangör av litterära arrangemang, till exempel programbibliotekarie, pedagog, kultursamordnare, kultursekreterare eller bokare i en förening.

Biblioteksscenen på Bokmässan

Den 28–29 september är förvaltningen tillbaka med ett fullspäckat scenprogram under Bokmässan. I fokus står biblioteksutveckling, läsfrämjande- och litteraturfrågor ur olika perspektiv.