Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

Kultur, natur och kulturarv – en självklar del av vardagen för alla i Västra Götaland

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen.

Aktuellt

På en orange bakgrund står det med svarta bokstäver "Arrangörsveckan 2023"

Arrangörsveckan 2023

Arrangörsveckan är din ljusslinga i decembermörkret, virad runt hela vecka 49. Den är guldskatten i slutet av verksamhetsåret, den varma koftan att dra på de isande tankarna. Kom in i värmen runt lägerelden! Välkommen att frossa i kompetensutveckling och inspiration – om och för kulturarrangörer.

Solen från George Méliès film Resan till månen.

Filmkunnighetsdagen 30 januari 2024

Årets tema är ”Tillbaka till framtiden”. Dagen fokuserar på frågor som rör vår framtid och det förflutna, evolutionens påverkan på kultur och kvantfysikens inverkan på vardagen. Vad har den digitala tekniken inneburit för filmens språk, estetik, innehåll? Hur kan vi och framtida generationer orientera oss i de nya digitala film- och medielandskapen som växer fram inför våra ögon?