Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

Kultur, natur och kulturarv – en självklar del av vardagen för alla i Västra Götaland

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen.

Aktuellt

Välkommen till Arrangörsveckan 2022

Arrangörsveckan är ett årligt omtag om arrangörer, arrangörsutveckling och publikutveckling. Under vecka 49 fokuserar vi på och synliggör kulturarrangörer, deras villkor, arbete och värde ur olika perspektiv. Delta på ett eller på flera arrangemang - du skräddarsyr ditt eget program inom arrangörsområdet under veckan.

Bronsskatten visas på Lödöse museum

I början av april 2021 hittades en forntida skatt av en orienterare i skogarna runt Alingsås. Fyndet skulle visa sig vara det största depåfyndet från yngre bronsåldern som någonsin gjorts i Sverige. Från den 26 november kan du se skatten på Lödöse museum i den nya utställningen Labbet.

Vad är tillgänglighet och hur gör jag?

För att skapa tillgänglighet behövs ett strukturerat och långsiktigt arbete där det ingår en förståelse för vilka behov personer med olika funktionalitet kan ha. Kontakta våra tillgänglighetskonsulenter! De kan hjälpa dig komma igång, eller kanske vidare i ett redan påbörjat arbete.

Fortbildningar och evenemang