Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Historiens skuggor

Historiens skuggor är en historisk virtuell plattform med geopositionerade filmer, audioguider, arkivbilder, utplacerade QR koder i landskapet och på byggnader, tips och handledning med mera.

Målsättningen med Historiens skuggor är att på olika språk, med konstnärlig höjd och intressant lustfyllt innehåll, locka unga, äldre och turister att lära mer om vår västsvenska historia.

På omkring 20 kulturhistoriskaplatser längs med Göta älv - från Vänersborg, via bland annat Trollhättan, Lödöse, Ale, Kungälv och slutligen Göteborg och Vinga, finns korta och intresseväckande filmer som berättar mer om platsens historia eller om händelser eller personer. Det finns också bilder, texter och berättelser i appen.

Du kan också ladda hem mobilappen OnSpotStory från Appstore eller Android Market - sök sedan på 2000 år längs Göta älv eller Historiens skuggor. Klicka här för att ladda ner den som webbapp.

Avslutat projekt

Projektet för Historiens skuggor avslutades 2017.

Se filmerna från Historiens skuggor här

Senast uppdaterad: 2020-11-26 09:23