Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Naturmiljö

Inom naturmiljö arbetar vi med frågor om landskapet, dess naturvärden och betydelsen för en uthållig samhällsutveckling. Vi verkar inom flera olika specialistområden med naturvårdsfrågor. Vi utför inventeringar, artbestämningar, erbjuder kurser och rådgivning.

Planer, utredningar och inventeringar

I vår naturmiljöverksamhet ingår inventeringar av flera olika artgrupper samt att svara på frågor från intresserade privatpersoner. Vi kombinerar hög ämneskompetens med professionalitet mot bakgrund av 150-åriga zoologiska samlingar på Göteborgs Naturhistoriska Museum. 

Vi har erfarna naturvårdsbiologer och specialister inom många olika organismgrupper – som sätter människan och miljön i ett historiskt och ekologiskt sammanhang. Vår sakkunskap finns till stöd när frågeställningar kring biologisk mångfald och olika naturtypers värden aktualiseras, till exempel i samband med planärenden.

Vi erbjuder:

  • Inventeringar
  • Artbestämningar
  • Provtagningar
  • Rådgivning
  • Kurser och utbildningar

Kontakta:

Mattias Lindholm, intendent på Göteborgs Naturhistoriska museum, 
010 - 441 44 00, mattias.lindholm@vgregion.se

 

 

Platser och landskap

Vad sägs om 100 mil av pilgrimsleder, fascinerande fornlämningar och platser som är väl värda en omväg vid utflykter? Förvaltningen för kulturutveckling finns ofta på plats i landskapet och inventerar, dokumenterar och förmedlar kunskapen om de natur- och kulturhistoriska värdena. Här hittar du artiklar som rör landskap och platser med spännande historia.
Senast uppdaterad: 2020-07-16 14:25