Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Maskin, växtodling och lantbruksdjur

djurhållning

Sötåsen:

Uddetorp:

Är det hållbara lantbruket framtiden för dig?

På yrkesutgången växtodling och djurhållning lär du dig om alla delar i växtodling och spannmålsproduktion. Du lär dig också att ta hand om lantbruksdjur och underhålla och sköta de maskiner som används. Ett perfekt val för dig som vill kunna lite av allt!

Yrkesutgången Växtodling och djurhållning finns både på Sötåsen i Töreboda och på Uddetorp i Skara. På båda skolorna finns en gedigen maskinpark, simulatorcenter där du kan träna både sådd och skörd året om, lantbruksdjur som kor, får och grisar och såklart stora arealer åkermark. Skillnaden mellan skolorna är att Uddetorp bedriver konventionellt lantbruk och Sötåsen ekologiskt. 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
I utbildningen ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att du spenderar delar av eller hela kurser ute på en arbetsplats. Där får du både lära dig om din framtida yrkesroll och träna på olika arbetsuppgifter som kan förekomma på arbetsplatsen. Din APL är ett perfekt tillfälle att få en inblick i hur det är att jobba med ditt blivande yrke och bli en del av gemenskapen på en arbetsplats. Ofta leder det till nya kontakter och möjligheter till framtida jobb efter din utbildning.

APL-platsen ordnas av skolan. Oftast får du möjlighet att göra APL i närheten av din hemort, men beroende på vilken yrkesutgång du väljer kan det även bli en arbetsplats på en annan ort. Under din APL jobbar du ungefär 40 timmar i veckan.

Senast uppdaterad: 2019-06-12 15:25