Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Programfördjupning – Djur

djur

Programfördjupningen Djur är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om djurskötsel.

Utbildningen är ett yrkesförberedande fyraårigt program som varvar teori med många praktiska övningar. Du får kunskap om vilka arbetsuppgifter som finns inom skötsel av olika djurslag samt grönyteskötsel och skötsel av hårdgjorda ytor. Du får också lära dig hur du ska använda och vårda olika verktyg och maskiner som används vid arbete med djur och skötsel av utemiljöer. Du kommer utveckla kunskap om olika djurs behov och beteenden och du lär dig arbetsuppgifter som är vanliga i olika typer av djurbesättningar och sällskapsdjur. Mycket av lektionstiden kommer du att vara i skolans välutrustade djurhus och djurstallar. Du får studera i små grupper och i en lugn takt. Du får också mycket hjälp och stöd av personalen.

Undervisningen är uppbygg på teori varvat med mycket praktiska övningar och arbeten så att du ska vara väl förberedd för ett arbete direkt efter dina fyra år på Sötåsen. Under årskurs två, tre och fyra kommer du även ha något som kallas APL - arbetsplatsförlagt lärande. Då får du delta i arbete på en arbetsplats som berör din programfördjupning. Här får du även möjligheten att lära dig mer om vilken yrkeskultur som råder och känna av hur det är att arbeta med djur. Tanken är att någon av APL-perioderna leder till att du får ett jobb på en av dina APL-platser efter att du tagit studenten.

Senast uppdaterad: 2018-05-04 12:46