Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Programfördjupning – Häst

häst

Programfördjupningen Häst är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om hästhållning.

Utbildningen är ett yrkesförberedande fyraårigt program som varvar teori med många praktiska övningar. I programfördjupningen häst får du kunskap om olika hästraser, dagliga rutiner och skötsel av hästar. Du får också lära dig köra och rida på ett säkert sätt. Även skötsel och rutiner gällande de vanligaste lantbruksdjuren ingår. Mycket av lektionstiden kommer du att vara i stallmiljö för olika djurarter samt ute i naturen. Du får studera i små grupper och i en lugn takt. Du får också mycket hjälp och stöd av personalen.

Undervisningen är uppbygg på teori varvat med mycket praktiska övningar och arbeten. Detta för att du ska vara väl förberedd för att arbeta direkt efter dina fyra år på Sötåsen. Under årskurs två, tre och fyra kommer du även ha något som kallas arbetsplatsförlagt lärande (förkortas APL). Då får du delta i arbete på en arbetsplats som berör din programfördjupning. Här får du även möjligheten att lära dig om vilken yrkeskultur som råder och känna av hur det är att arbeta inom häst. Tanken är att någon av APL-perioderna leder till att du får ett arbete på en av dina APL-platser efter att du tagit studenten.

Senast uppdaterad: 2018-05-04 12:46