Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Programfördjupning – Park

park

Programfördjupningen Park är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om park- och trädgårdsskötsel.

Utbildningen är ett yrkesförberedande fyraårigt program som varvar teori med många praktiska övningar. Du får kunskap om vilka arbetsuppgifter som finns inom park-, fastighets-, kyrkogårdsförvaltning och övrig grönyteskötsel. Du får också lära dig hur du ska använda och vårda olika verktyg och maskiner som används vid skötsel av utemiljöer. Mycket av lektionstiden kommer du att vara i skolans vackra parkmiljö. Är du intresserad av smådjur kan du välja en kurs i sällskapsdjur istället för att läsa trädgårdsanläggning i den här programfördjupningen. Alla studier sker i små grupper och i en lugn takt med mycket hjälp och stöd av personalen.

Undervisningen är uppbygg på teori varvat med mycket praktiska övningar och arbeten. Detta för att du ska vara väl förberedd för att arbeta direkt efter dina fyra studieår. Under årskurs två, tre och fyra kommer du även ha något som kallas arbetsplatsförlagt lärande (förkortas APL). Då får du delta i arbete på en arbetsplats som berör din programfördjupning. Här får du även möjligheten att lära dig mer om vilken yrkeskultur som råder och känna av hur det är att arbeta inom park. Tanken är att någon av APL-perioderna leder till att du får ett arbete på en av dina APL-platser efter att du tagit studenten.

Senast uppdaterad: 2018-06-25 14:35