Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Programfördjupning – Skog

skog

Programfördjupningen Skog är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning inom skog.

Utbildningen är ett yrkesförberedande 4-årigt program som varvar teori med många praktiska övningar. Inom programfördjupningen får du bland annat lära dig köra och arbeta med röj- och motorsåg, skogsskötsel och natur och kulturvård.  Alla studier sker i små grupper och i en lugn takt med mycket hjälp och stöd av personalen.

Undervisningen är uppbygg på teori varvat med mycket praktiska övningar och arbeten. Detta för att du ska vara väl förberedd för att arbeta direkt efter dina fyra studieår. Under årskurs två, tre och fyra kommer du även ha något som kallas arbetsplatsförlagt lärande (förkortas APL). Då får du delta i arbete på en arbetsplats som berör din  programfördjupning. Här får du även möjligheten att lära dig om vilken yrkeskultur som råder och känna av hur det är att arbeta inom skog. Tanken är att någon av APL-perioderna leder till att du får ett arbete på en av dina APL-platser efter att du tagit studenten.

Senast uppdaterad: 2018-05-04 12:47