Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sedan den 18 mars bedrivs all utbildning på distans 
Här samlar vi vanliga frågor och svar kring distansundervisning och covid-19

Axevalla hästcentrum

Axevalla Hästcentrum ger dig fantastiska möjligheter att satsa på din ambition i en professionell miljö.

Rid- och travutbildning på elitnivå
Här får du alla förutsättningar att nå dina mål. Du har tillgång till ett nytt och modernt utbildningsstall, ridhus, körhall, Axevallas fina tävlingsbana, rakbana, belyst motionsslinga, rundbana och sandbana – en komplett anläggning för såväl rid- som travsport. 

Du som läser utgången hästskötare med inriktning ridning, trav eller islandshäst tillbringar hela din studietid på Axevalla hästcentrum, här finns även lokaler för de teoretiska gymnasiekurserna. Det finns gott som stallplatser och nyrenoverat boende i anslutning till området.

Hållbar hästhållning
Framtidens hästföretagare behöver hållbara metoder och förutsättningar för hästhållning som tar hänsyn till allt från hästens behov, djurskyddslagstiftelsen, behovet av en god arbetsmiljö och en hållbar ekonomi för företagaren.

Vi arbetar tillsammans med näringen för att stärka förutsättningarna för tillväxt och utveckling genom att bedriva utvecklingsprojekt kring hållbara hästhållningssystem i anslutning till Axevalla.

Öppet hus

Se våra anläggningar, träffa elever och lärare och passa på att fråga om allt du undrar över. Alla våra skolor håller öppet en lördag under höstterminen och en kväll i januari. Vid båda tillfällena håller vi gemensamma informationspass och rundvandringar på skolområdet. Självklart finns också möjlighet att kika runt på skolan på egen hand och träffa både elever och personal. Varmt välkommen!

28 september: kl 10:00-13:00 
16 januari: kl 18:00-20:00

Nicklas Dahlqvist

Rektor biträdande
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Växel

Naturbruksförvaltningen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-08-19 15:37