Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Djurvårdare - Djur i butik

Djur i butik

Trivs du bäst nära djur?

Under utbildningen
Utbildningen djurvår­dare – djur i butik är till för dig som vill ha en bred utbildning om allt som rör sällskapsdjur. Du lär dig hantering och skötsel av djur med fördjupad kunskap inom djurens beteende, hälsa, utfodring och avel. Under utbildningen får du även kunskap om rådgivning med djurskydd i fokus. På Sötåsen finns ett djurhus med över 50 arter där du lär dig om allt från reptiler och fåglar till getter och kaniner.

Efter utbildningen
Efter studenten kan du börja jobba med djur på flera olika sätt – i djuraffär, på djurparker eller zoo eller hos uppfödare. Inom djurvård finns också möjligheter att läsa vidare på YH-nivå till exempelvis kvalificerad djurvårdare. Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet.

Inriktning: Djur
Ansökningskod:
NBDJU-SÖ


Senast uppdaterad: 2019-10-15 08:25