Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekologisk grönsaksodling

Ekologisk grönsaksodling

Är du miljömedveten och gillar att odla och tänka nytt?

Under utbildningen
På den här utbildningen får du lära dig allt om ekologisk grönsaksodling och får vara med och skapa nya kreativa sätt att odla. På Sötåsen arbetar vi med avance­rad teknik som laser- och GPS-styrning och de senaste maskinerna för storska­lig trädgårdsodling. Här finns både växthus och en stor frilandsodling där du som elev kommer tillbringa en stor del av din gymnasietid.

Efter utbildningen
Efterfrågan på ekologiska, närproducerade livsmedel ökar hela tiden och därmed också efterfrågan på personal som är utbildad inom odling. Efter utbildningen är du redo att börja arbeta med odling eller med andra yrkes inom trädgård. Kanske drömmer du om att i framtiden driva en egen grönsaksodling? Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet.

Inriktning: Trädgård
Ansökningskod:
NBTRA-SÖ


Senast uppdaterad: 2020-05-28 15:22