Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skogsmaskinservice

Elev och lärare servar skogsmaskin

Är du tekniskt lagd och vill arbeta nära naturen?

Under utbildningen

Du som läser skogsmaskinservice får lära dig att underhålla och reparera skogsmaskiner. Du arbetar med moderna maskiner och digital utrustning både ute i naturen och i skolans verkstad. På Naturbruksskolan Svenljunga finns en stor maskinpark med moderna skotare och skördare som du är med och tar hand om. Förutom serviceämnen får du även grundläggande utbildning inom skogsbruk.

Efter utbildningen

Efter studenten är du redo för en arbetsmarknad där din kompetens är efterfrågad! Inom maskinservice finns en stor efterfrågan på utbildad personal och eftersom du även fått grundläggande utbildning inom skogsskötsel har du möjlighet att även arbeta inom övriga skogsnäringen. Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet.

Inriktning: Skogsbruk
Ansökningskod: NBSKG-SV


Senast uppdaterad: 2019-06-20 10:12