Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Trädgårdsdesign

Trädgårdsdesign

Är du kreativ och vill jobba med färg och form?

Under utbildningen
Du som läser trädgårdsdesign får lära dig allt du behöver för att skapa framtidens trädgårdsmiljöer – växtkunskap, design, planering, odling och skötsel. På Sötåsen finns en stor visningsträdgård som du som elever är med och designar och utvecklar. Här arbetar vi med ny teknik för bevattning och skötsel och provar gärna nya metoder som exempelvis vertikalodling eller nya växter.

Efter utbildningen
Inom trädgård finns alltid en stor efterfrågan på utbildad personal till både anläggning, design och skötsel. Du kan exempelvis arbeta med utemiljöer på en kommun eller ett bostadsbolag eller på en plantskola med odling och rådgivning. Du har självklart också möjlighet att under utbildningen välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet. Kanske drömmer du om att läsa vidare till landskapsingenjör?

Inriktning: Trädgård
Ansökningskod:
NBTRA


Senast uppdaterad: 2019-10-15 08:29