Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vanliga frågor

Antagningsfrågor

Skicka ett mail till naturbrukskansliet@vgregion.se och uppge ditt 10-siffriga personnummer. Vi kollar upp skälet till uteblivet besked och återkommer.

Skicka ett mail till naturbrukskansliet@vgregion.se och ange på vilken skola och inriktning du blivit erbjuden plats. Ange om du tackar ja eller nej samt uppge ditt 10-siffriga personnummer.

JA, men vill stå kvar som reserv – används om du tackar ja till ett lägre val, men vill kvarstå som reserv till ett högre val hos naturbruksskolorna i Västra Götalandsregionen som du också är behörig till.

JA, ej intresserad av andra val – används om du tackar ja till erbjuden plats och inte är intresserade av andra eventuella val hos naturbruksskolorna i Västra Götaland. Påverkar inte eventuella val till andra skolor.

NEJ, men vill stå kvar som reserv – används om du tackar nej till erbjuden plats men vill stå kvar som reserv till eventuellt annat val hos naturbruksskolorna i Västra Götaland.

NEJ, vill inte stå kvar som reserv – används om du inte är intresserad av erbjuden plats och inte heller något annat val hos naturbruksskolorna i Västra Götaland.


Sammanfattningsvis berör svarstalongen endast de val som finns hos naturbruksskolorna i Västra Götaland, val till andra skolor påverkas inte oavsett vilket svarsalternativ du väljer.

Kontakta antagningskansliet i din hemkommun, de hjälper dig med sena omval och förmedlar sedan informationen till oss.
utbildning@skaraborg.se
gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
antagning@fyrbodal.se
gymnasieantagningen@boras.se

Samma rutiner som vid sent omval och komplettera med nytt val som du har behörighet för.

Internatfrågor

Ja, med största sannolikhet finns det plats för alla som vill bo på internatet. Om det skulle saknas platser på något av internaten har elever i årskurs ett och två förtur till platserna. Dock kan vi inte garantera att alla får den rumstyp som önskats. 

Du flyttar in på internatet under första skoldagen. Efter uppropet delas nycklar och boendekontrakt ut och därefter är det dags att flytta in på ditt rum. Boendekontraktet ska skrivas under av vårdnadshavare (betalningsansvarig), därför är det viktigt att de är med under uppropet.

Rummen på internaten är möblerade men allt annat behöver du packa med dig själv. Detta är bra att komma ihåg att packa med till första skoldagen:

- Täcke, kudde och sängkläder
- Kläder för både inomhus- och utomhusaktiviteter (glöm inte idrottskläder)
- Handdukar
- Badrumsartiklar
- Övriga personliga tillhörigheter

Här finns priser för våra olika rumstyper och vad som ingår: Internatpriser 2019

Glöm inte att du som ska bo på internat kan ansöka om inackorderingstillägg från din hemkommun, det görs oftast på kommunens hemsida.

Du väljer själv om du vill betala via autogiro eller faktura. Du som vill betala via autogiro fyller i och skickar in den blankett som skickades till dig tillsammans med antagningsbeskedet. Om du istället vill betala via faktura kan du bortse från blanketten, då skickas istället en pappersfaktura hem till dig.

När du blir antagen till utbildningen så reserveras en plats för dig på internatet automatiskt, förutsatt att du fyllt i och skickat in blanketten ”Ansökan till internatboende” som skickades till dig tillsammans med ditt antagningsbesked.

På våra internat finns rum där husdjur, exempelvis en hund, är tillåtna. Du som vill ha med dig ditt husdjur ska kryssa i det alternativet då du ansöker om internatboende. Husdjuret kan dock inte flytta in direkt vid skolstart utan vid skolstarten kontaktar du internatpersonalen för att säkerställa att du fått ett rum som tillåter husdjur. Därefter görs ett praktiskt och teoretiskt prov och när de är godkända skrivs ett kontrakt och ni planerar tillsammans mottagandet av djuret.

Du som ska läsa vid Axevalla Hästcentrum har fått särskild information hemskickad till dig kring inackordering av egna hästar.

Bidragsfrågor

Du ansöker om busskort hos din hemkommun, oftast hittar man information och ansökan på hemkommunens hemsida.

Du ansöker om bidraget hos din hemkommun och hur mycket beror på kommunen du tillhör. Information brukar finnas på hemkommunens hemsida.

Nej, man får antigen busskort eller inackorderingsbidrag, inte båda.

Första skoltiden

Under första skoldagen hålls först ett upprop med information där vi gärna ser att både elever och vårdnadshavare deltar. Därefter är det dags för inflytt på internatet för dig som ska bo på skolan. Under de första skoldagarna ligger fokus på att du ska lära känna både skolan, din nya klass och personalen, därför har vi förberett ett schema fullt av aktiviteter som ska ge dig en bra start på din gymnasietid!

Pennor, suddgummi, block och hänglås till bok- och klädskåp.

Ja, vi ser gärna att förälder/vårdnadshavare är med under första skoldagen.

Ja, alla elever får en dator att använda till skolarbeten.

Senast uppdaterad: 2019-09-13 10:07