Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sedan den 18 mars bedrivs all utbildning på distans 
Här samlar vi vanliga frågor och svar kring distansundervisning och covid-19

Innovationsprojekt SimGården

Framtiden är här - nu kan vi köra traktor, skogsmaskin och skördetröska inomhus!

Projektet SimGården har varit paraplyet över våra simulatorprojekt, såsom Roadshow SimGården och Simualtorbaserad undervisning i körteknik. Paraplyprojektet har inneburit att vi arbetat för att främja simulering av körteknik, maskiner och unga fordon. Många utbildningar inom körteknik har tidigare inneburit en verklig maskin i naturen, detta projekt syftar till att flytta viss del av utbildningen inomhus. På alla våra tre skolor har vi nu simulatorcenter fyllda med den senaste tekniken där du kan hitta samma utrustning som i en verklig maskin, men framför en skärm istället. I våra simulatorcenter kan du köra allt från traktorer till skogsmaskiner eller lastbil.

Anledningarna till varför vi satsat på detta är många. Dels finns det en miljömässig vinst i att vi inte använder lika mycket bränsle eller sliter på arbetsmaskiner, men det blir också en tryggare miljö för elev och lärare som kan testa att köra i en simulator innan det blir skarpt läge. En lärare kan också utbilda fler elever samtidigt eftersom utbildningen sker i samma rum istället för i olika maskiner. Som elev får man mer mängdträning eftersom du kan övningsköra i simulatorn utan samma uppsikt av lärare.

Partners & Finansiärer

Partners
Agroväst
www.agrovast.se

Högskolan i Skövde
www.his.se

Göteborgs Universitet
www.gu.se

Finansiär
Vinnova
Vinnovas utlysning ”Digitalisering för framtidens skola – Innovativa testmiljöer"

Jörgen Holmén

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Peter Ågren

IKT-pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-12-20 08:15