Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

God uppslutning vid Uddetorps yrkesmässa

Anders Svensson och Johan Stark från Söderberg och Haak, tillsammans med en grupp intresserade elever.

För femte året i rad anordnades under torsdagen en yrkesmässa på Naturbruksskolan Uddetorp i Skara. Uppslutningen från branschen var god med ett 20-tal företag på plats. Syftet med dagen var att låta elever och yrkesverksamma mötas för att knyta kontakter som kan leda till jobb och praktikplatser, samt att skapa en ökad förståelse och samverkan mellan utbildning och branschen.

-  Det är viktigt för oss att visa oss i den här typen av sammanhang, vi erbjuder ett omväxlande, och självständigt arbete för ungdomar som har intresse för teknik och maskiner, berättar Johan Stark, verkmästare på Söderberg och Haak i Kvänum

Viktor Björnsson från Axima, berättar att det inom lantbruket varit en snabb teknikutveckling och behovet av kompetens är stort och det finns många intressanta jobb inom området. Lantmännen hade en bred representation på mässan med företrädare från både lantbruk och maskin. Anna Fahlgren, grisfodersäljare på Lantmännen tycker att det viktigast är att man är intresserad av det man ska jobba med. Hennes kollegor Lars Nylander och Oskar Johansson trycker på vikten att visa vilja och framåtanda när man söker jobb.

Yrkesmässan var öppen för alla gymnasielever Uddetorp och för studerande på Biologiska  yrkeshögskolan och yrkesvux, totalt besökte ca 150 personer mässan.


Senast uppdaterad: 2020-05-25 07:08