Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hästevenemang på Axevalla Hästcentrum

Ett foto med en elev som hoppar med häst och texten Möt oss på Axevalla Hästcentrum

Välkommen till vårens hästevenemang på Axevalla Hästcentrum! Den 11 april mellan kl 15.00–19.00 slår hästcentrumet upp portarna och bjuder på godbitar från hela verksamheten. Evenemanget är gratis och fika finns att köpa på plats.

Program:

15.00–15.50 Gratis clinic med dressyrtränaren Traudi Björling – Del 1: Grundridning, sits och inverkan, både på islandshäst och storhäst. (körhallen)

15.50–16.10 Paus och demonstration av prototypen ”Robban” – en fjärrstyrd sexhjulsdriven maskin som hjälper till med det tunga dagliga stallarbetet och som nu testas på Axevalla Hästcentrum.  (körhallen)

16.10–17.00 Clinic med Traudi Björling – Del 2. (körhallen)

17.00–17.50 Hästshow som har både rid-, trav- och islandshästinslag, av och med Axevalla Hästcentrums gymnasieelever. (körhallen)

18.00–18.30 Hur driver man lönsamma hästföretag? Möt Årets Hästföretagare Maggan Hammarberg och Biologiska Yrkeshögskolans verksamhetsledare. (skolhallen)

18.30–19.00 Nya anläggningen Axevalla Hästcentrum presenteras av bitr. rektor Niclas Dahlqvist. (skolhallen)

Under hela evenemanget:

• Hovslagarskolan visar smide och du har möjlighet att få göra hovslagarskolans fysprov. Har du tekniken och fysiken för att kunna jobba som hovslagare?   

• Hoppa en bana eller rid ett dressyrpass på våra högteknologiska ridsimulatorer! Du kan även se om du sitter rätt i sadeln. 

• Delta i vår fototävling på plats och vinn ett fleecetäcke till häst!  

Passa på att kika på våra anläggningar och möt lärare och företrädare för vår gymnasieverksamhet, vuxenutbildning, YH-utbildningar och innovations- och utvecklingsverksamhet i Totohallen.

 


Senast uppdaterad: 2022-04-04 14:24