Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inspirationsföreläsning: Vad är agroforestry och hur fungerar det?

Är agroforestry ett nytt begrepp för dig eller har du hört det tidigare och vill veta mer? Kanske är du lantbrukare och har arbetat med agroforestry i hela ditt liv men kallar det något annat. Det kan också vara så att du praktiserar agroforestry i din trädgård hemma, även kallat skogsträdgård där tekniken efterliknar ett skogsbryn.

Varmt välkommen att delta för att få veta mer och se Maja Lindströms välgjorda dokumentärfilm ”Leva inom planetgränserna DEL 2” med efterföljande samtal med Mario Hernandez och Mauricio Sagastuy.

Naturbruksförvaltningen och Agroforestry Sverige bjuder in till Angereds gård för filmvisning och efterföljande samtal. Eller se filmen hemifrån och följ samtalet via live-sändning.

NÄR:
Onsdag den 11 november 2020 kl.17-19

HUR:

På plats på Angereds gård
Kl.17-18 filmvisning på Angereds gård (max 20 personer)
Kl.18-19 Samtal om filmen med Mauricio och Mario med frågor från publiken.
Anmäl dig för att delta på plats här: Länk till anmälan.

Delta digitalt via livesändning
Se filmen hemifrån via Vimeo här: https://vimeo.com/385085812

Eller via Youtube här: https://www.youtube.com/watch?v=n4T3MiA7p_0&ab_channel=AgroforestryfromParadigmshiftfilmSweden

KL.18-19: Delta digitalt via livesändning och ställ frågor i chatten.
Anmäl dig till liveventet här: Länk till anmälan.
Du får en länk till liveeventet när du anmält dig.

HITTA HIT:
Angereds Gård
Adress: Angereds gård 1, 424 56 Gunnilse (Följ Stombergsvägen)

”Vad är agroforestry och hur fungerar det?” är en del i Naturbruksförvaltningens publika inspirerande aktiviteter. Utifrån begränsningarna som covid-19 ger så är deltagarantalet på plats satt till max 20 personer, det går även att delta digitalt. Att delta är alltid kostnadsfritt.

Mauricio Sagastuy
Jobbar sedan två år som agroforestry lärare på Angereds gård. Är också ordförande på Eco-Agroforestry Center i Göteborg och Sveriges representant i EURAF (European agroforestry federation). Har jobbat och forskat om agroforestry i Brasilien samt publicerat en vetenskaplig artikel om forskningen i Brasilien. Artikeln utforskade ”Varför eller varför inte lantbrukare i nord-ostra Brasilien vill jobba med agroforestry.

Mario Hernandez
Är ledamot i Agroforestry Sveriges styrelse och jobbar med policyfrågor samt är engagerad i skogsträdgården på egen mark och i Grönbo Ekobyn på Hisingen, Göteborg.

Maja Lindström och filmen ”Leva inom planetgränserna”
Bakgrund: konst- och reklamstudier i Sverige och Italien. Kom 2015 i kontakt för första gången med begreppen "permakultur" och "agroforestry", och önskan att få utforska detta dokumentärt med en intervjubaserad film, växte fram. Med hjälp av flera stipendier från Konstnärsnämnden researchade, filmade och klipptes "Leva inom planetgränserna del 1 och 2", mellan 2017-2020.

Om filmen: Det finns vägar till en välfärd som inte fråntar våra barn möjligheten att leva väl. Genom att förenkla, lokalanpassa och genom att efterlikna de naturliga ekosystemen när vi bygger matproduktionssystem, kan vi leva gott och etiskt inom planetens gränser.

Senast uppdaterad: 2020-10-16 08:55