Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Med anledning av Corona

2020-03-17

All utbildning övergår till distansundervisning 
Under förmiddagen meddelade regeringen att man rekommenderar alla gymnasier, vuxenutbildningar och högskolor och universitet att införa distansutbildning från och med i morgon onsdag 18 mars. Naturbruksförvaltningen följer regeringens rekommendation vilket innebär att vi inte kommer att ha någon undervisning i våra lokaler men att all utbildning fortsätter via distans. Beslutet gäller både elever på Naturbruksskolorna Uddetorp, Svenljunga, Sötåsen och Axevalla Hästcentrum samt studerande på Biologiska Yrkeshögskolan, Angereds gård och Yrkesvux.

Under eftermiddagen förbereds alla elever och studerande för att lämna skolorna och övergå till studier från hemmet. Vi kommer se till att elever får en trygg hemresa.  

Distansundervisning kommer främst ske via lärplattformen Ping-pong. Vi tittar just nu på former för den fortsatta undervisningen och återkommer löpande med aktuell information till elever, studerande och vårdnadshavare via vår webbplats www.vgregion.se/naturbruk samt via lärplattformen Ping-pong.

Bo Grenabo Tapper, skolchef Naturbruksförvaltningen

2020-03-12

Det finns i samhället en stor oro för Corona och vi följer händelseutvecklingen och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och informationen kan förändras snabbt. Vi kommer använda oss av Pingpong för att informera när vi behöver få ut information till vårdnadshavare och elever.

I nuläget finns enligt Folkhälsomyndighetens bedömning ingen anledning att friska elever ska vara hemma från skolan. Elever förväntas vara i skolan, giltiga skäl att inte gå till skolan är om eleven är sjuk eller om eleven (via smittspårning) bedöms vara i riskzonen för att smitta efter kontakt med en infekterad individ och därför fått instruktion om hemkarantän.

Om du får luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber – stanna hemma och ring 1177 för sjukvårdsrådgivning.

Allmänt förebyggande åtgärder mot luftvägsinfektion är:

* Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen

* Undvik nära kontakt med sjuka människor

* Tvätt händerna ofta med tvål och vatten

* Hosta och nys i armvecket

Är du sjuk, gäller som alltid, stanna hemma. Elever som blir sjuka på skolan åker hem och får inte vara kvar på internatet.

Vill du ha svar på fler frågor runt coronaviruset se Folkhälsomyndighetens länk nedan:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-skola-och-forskola-om-den-nya-sjukdomen-covid-19/


Senast uppdaterad: 2020-03-12 15:51