Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Öppet hus på Angereds gård

Kom och se Angereds gård och delta i dagens aktiviteter, träffa lärare och elever från vuxenutbildningarna här på gården. Är du blivande gymnasieelev? Gillar du natur, djur och trädgård? Passa på och träffa lärare och elever från naturbruksskolan Svenljunga när de är här på Angereds gård den 11 maj.

Särskilt och endast för dagen kommer;

  •  En trailer fullastad med ny teknik stå uppställd på Angereds gård. I trailern får du uppleva en virtuell värld där du kan provköra en traktor, skördetröska, grävmaskin, skogsmaskin, lastbil eller hjullastare - allt med hjälp av den senaste simulatortekniken. Trailern kommer från Västra Götalandsregionens naturbruksskolor, där simulatorer är ett naturligt inslag i undervisningen. Det leder till bland annat mindre klimatpåverkan, mer mängdträning för eleverna och högre säkerhet för både elever och lärare. Simulatorerna fungerar som ett komplement till körningen i verkliga maskiner. Välkommen in och prova på!
  • Uppvisning av hur drönare kan användas i skog-, jord- och lantbruket.
  • Lärare och elever från naturbruksgymnasiet i Svenljunga

Kom och träffa Folkhögskolan i Angered som Naturbruksförvaltningen har en Utemiljökurs tillsammans med, där vi står för den praktiska delen. En ny omgång av kursen startar i augusti och är sökbar nu! Läs mer om Allmän kurs - inriktning Utemiljöskötsel: http://www.folkhogskolaniangered.se/sv-SE/kurser/allm%C3%A4nna-kurser/allm%C3%A4n-kurs-yrkesutbildning-utemilj%C3%B6sk%C3%B6tsel-39349552

I det treåriga EU-projektet SATURN anlägger och driver Göteborgsstad en Modellodling på Angereds Gård, det är en småskalig, ekologisk grönsaksodling vars mål är att producera mat och erbjuda utbildning. Med start våren 2019 kommer grönsaksodlingen att växa fram enligt principerna för en Market Garden. Kom och se processen på plats!
Läs mer om Modelodlingen på Angereds gård:
https://stadsnaraodling.goteborg.se/modellodling-pa-angereds-gard/

Öppet hus på Angereds gård är en del av ”Upptäck nordost – en naturlig del av Göteborg” aktivitetsdagen arrangeras av Stadslandet Göteborg i samband med att Blå stället firar 40 år. Ett arrangemang med mängder av olika verksamheter och aktiviteter i nordöstra Göteborg att besöka. Bland annat en vacker vandring från Blå stället i Angereds centrum och hit till Angereds gård.
Länk till evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/310080673021613/

Plats: Angereds gård 1, 424 56 Gunnilse
Tid: 11.00-15.00 

Varmt välkommen till oss på Angereds gård!


Senast uppdaterad: 2019-05-10 10:01