Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skördefest på Valboskolan i Färgelanda

Projektet Skolträdgårdar handlar om att ge barn och ungdomar en chans att tidigt upptäcka glädjen i att odla och samtidigt förstå vinsterna med hållbar utveckling och biologisk mångfald. Valboskolan i Färgelanda är en av skolorna som deltagit i projektet och torsdagen den 26 oktober kl 08.00-10-40 är det dags för skördefest. Både elever och personal deltar och firar att det nu blivit dags att skörda de grödor som de sådde i våras. Eleverna börjar med att skörda grönsakerna för att sedan laga mat och servera rätter av grönsakerna som de själva odlat.

Om projektet
Projektet startade under våren 2017 och är en samverkan mellan kommunala grundskolor och Naturbruksförvaltningen i Västra Götalandsregionen. 

– Tanken är att skolträdgården ska vara en plats för lärande, skapande och glädje – samt öka skolungdomars intresse och förståelse för självförsörjning och lokal produktion av livsmedel, berättar Paula Bäckman, verksamhetsutvecklare på Naturbruksförvaltningen.

I dagsläget är tre skolor i Västra Götalandsregionen involverade i projektet: Varnhems förskola och skola, Tärnanskolan i Vänersborg och Sylteskolan i Trollhättan. På skolorna har odlingar anlagts av personal, barn och elever och som stöd i arbetet finns trädgårdsmästare anställda av Naturbruksförvaltningen. Under projektets gång får lärarna även stöd i form av kunskap och inspiration från Botaniska trädgården. Aktiviteterna i skolträdgårdarna kan på ett utmärkt sätt implementeras som en del av grundskolans arbete med hållbar utveckling.


Senast uppdaterad: 2017-10-24 11:21