Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Frida Jönsson Utbildningsledare

Porträttbild på Frida Jösson

Frida Jönsson berättar om sitt arbete som Utbildningsledare.

Berätta om ditt jobb?

Jag jobbar som utbildningsledare på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara. Jag planerar och genomför två yrkeshögskoleutbildningar – småskalig virkesförädling och skogsföryngringsledare. Jag har också hand om administrationen runt utbildningen, som till exempel schemaläggning, se till så att vår lärplattform är uppdaterad, ha kontakt med föreläsare från branschen samt hjälpa till med LIA (lärande i arbete) platser.

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Det bästa med detta jobbet är att det är mycket ”fix och trix”, mycket kontakt med människor från branschen och studerande. Det är ett väldigt fritt och varierande arbete. Ibland är det fullt ös och ibland är det lugnare. Jag kan styra mitt arbete själv i stor utsträckning.

Vilka utmaningar kan du möta i vardagen?

De främsta utmaningarna jag kan mötas av i vardagen är när det inte går som planerat till exempel: sjuka föreläsare eller varför inte covid-19. Tiden är en stor utmaning och att allt verkligen måste planeras. Prioritera och sätta gränser i arbetsuppgifterna tex inte fila på en kursplan allt för länge är också en utmaning.  

Vad driver dig i ditt yrke?

Jag tycker att det är givande när de studerande känner sig nöjda med sin utbildning, får bra föreläsare och bra innehåll i sin utbildning. Det är också väldigt kul att se ett intresse hos de studerande som växer under utbildningens gång. Men även samarbetet med kollegorna driver mig.

Vad gör du helst en ledig dag? 

En ledig dag är jag helst med mina barn och min familj. Jag arbetar också gärna på vår gård med våra djur. Vi har 25 nötkreatur och ett 20-tal får.

Vad har du gjort tidigare? 

Jag har jobbat inom vården största delen av mitt arbetsliv. Sen ville jag göra något nytt så jag började plugga skog på skogskandidatsprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö. När jag var färdig såg jag denna tjänsten ligga ute och tänkte att den skulle passa mig så jag sökte och nu är vi här.


Senast uppdaterad: 2020-11-16 14:31