Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kamilla Johansson HR-specialist

Porträttbild av person

Kamilla Johansson berättar om sitt arbete som HR-specialist.

Berätta om ditt jobb?

Jag arbetar som HR-specialist och är ett stöd för chefer i olika personalfrågor. Arbetet innebär en hel del samtal och möten men även planering, förberedelse inför utbildningar och utveckling i förvaltningen kopplat till personalfrågor. Jag håller koll på förändringar, nya avtal och nyheter som kommer inom de olika områdena kopplat till personal, tex arbetsmiljö och rekrytering. Det är ett väldigt socialt jobb eftersom det blir många samtal och möten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är ett omväxlande arbete och det går inte alltid att förutse vad som kommer att hända från dag till dag, vilket gör uppdraget spännande och utmanande. Jag tycker att det är roligt att få arbeta tillsammans med chefer och vara med och utveckla och förbättra våra verksamheter.

Vilka utmaningar kan du möta i vardagen?

Mitt arbete ställer krav på planering och struktur för att jag ska hinna med och också hitta en lagom nivå när telefonen ringer och mailboxen växer. Ibland är det lätt att förivra sig och vilja göra allt på en och samma gång, då är det viktigt med en bra chef som hjälper till att begränsa.

Vad driver dig i ditt yrke?

Jag tycker det är väldigt spännande med personalfrågor, framför allt frågor kring framtidens arbetsplats och yrken. Att få koppla ihop det arbetet med verksamheter i Naturbruksförvaltningen skapar ett engagemang att förbättra och utveckla. 

Vad gör du helst en ledig dag?

Jag besöker gärna loppisar och spanar efter inredning och möbler. Andra intressen är att måla, skapa och pyssla och gärna med en bra podd eller ljudbok i lurarna. 

Vad har du gjort tidigare?

 Jag har en utbildning som personalvetare med inriktning av organisation- och arbetspsykologi och har tidigare arbetat i fem år som HR-stöd till chefer men inom kommunal verksamhet.


Senast uppdaterad: 2020-11-16 14:22