Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sötåsen

På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett helt centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här har vi även en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt från ormar och reptiler till gnagare och fåglar. På Sötåsen finns helt enkelt det mesta inom djur och natur!

Här finns bra förbindelser med både buss och tåg och du får tillbringa din studietid i en kreativ och utvecklande miljö. På Sötåsen finns allt från åkermark och skog till en hundanläggning med agilitypark och hunddagis.

Förutom ekologiskt lantbruk och kravgodkänd djurhållning finns också ett djurhus med sällskapsdjur och miljöer för floristik och trädgårdsdesign. Allt detta har du som elev tillgång till under skoltiden. Här kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktning mot djur, lantbruk eller trädgård. 

Vill du gå Naturbruksprogrammet med inriktning djur - utgång hästskötare kommer du att tillbringa din studietid på Axevalla hästcentrum. Axevalla hästcentrum tillhör organisatoriskt Naturbruksskolan Sötåsen.

Internat

Kom och skapa minnen för livet på våra naturbruksinternat! När du bor på skolan tillbringar du även din fritid där, vilket gör att din skoltid blir helt unik. Många träffar sina bästa vänner och bygger upp ett tryggt nätverk under internattiden. Våra elever brukar säga att internatet blir som en andra familj.

På Sötåsens internat finns plats för cirka 160 personer. Du delar kök, toalett och dusch med andra. Om du vill ha med dig ett eget djur till skolan finns speciella rum där djuret också kan bo. Varje natt sover två personer ur personalen på skolan så det finns alltid någon att prata med.

Som elev har du möjlighet att söka plats på internaten, notera att elever i årskurs ett och två har förtur till boendeplats vid många sökande. 

Priser
Enkelrum måndag till fredag kostar upp till 905 kr (per vecka). Priset för dubbelrum är 75 % av enkelrumspriset. I priserna ingår alla måltider, dock inte fika.

Fritid

På Sötåsen har du alla möjligheter till en rolig och aktiv fritid. Här finns ett brett utbud av aktiviteter både på och utanför skolan. Du kan göra allt från att spela instrument, tv-spel, bada bastu eller spela fotboll. I Töreboda finns badhus, bowlinghall, ridhus, brukshundsklubb, luftpistolsskytte, ishall och bandyplan som ofta används i fritidsaktiviteter på skolan.

Med vår engagerade fritidspersonal på plats kan vi lova både kul aktiviteter och ett tryggt boende. De finns tillgängliga på skolorna och ser till att du har en aktiv och givande fritid där du har möjlighet att göra det som du tycker är kul. Inte minst är det viktigt att du känner dig trygg och trivs. Vi anordnar också tillfällen med läxläsning där du har möjlighet att få stöd i din utbildning.

Skolrestaurangen

På våra skolrestauranger välkomnas du redan tidigt på morgonen då frukostbuffén serveras. Restaurangerna håller sedan öppet för försäljning av fika under förmiddagarna och eftermiddagarna. Vi serverar en god och näringsriktig lunch där du kan välja på flera alternativ varje dag tillsammans med en färgsprakande, säsongsanpassad salladsbuffé. Efter skolans slut serveras middag och ett senare kvällsmål.

Våra duktiga kockar månar om att du ska serveras gedigen, vällagad mat som producerats på den egna gården. Vi samarbetar också mellan skolornas restauranger för att alla köken ska få ta del av det som produceras på respektive skola. Till lunch kan du därför bli serverad både viltkött från Svenljunga, grönsaker från Sötåsen och nötkött från Uddetorp. På Sötåsen odlas potatis och diverse grönsaker och rotfrukter som alla skolrestaurangerna får ta del av.

Vi lägger stor vikt vid att måltiderna ska vara hälsosamma och näringsriktiga. För oss i köken är det därför viktigt att kunna erbjuda dig som gäst så mycket ekologiska livsmedel som möjligt. Vi månar om klimat och miljö, samtidigt som vi vill ge våra studerande de allra bästa förutsättningarna för hållbara matvanor och måluppfyllelse i skolan.

Följ doften av nybakt bröd eller nylagad mat så hittar du till oss!


Senast uppdaterad: 2019-06-20 10:15