Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Butiksäljare och rådgivare, djuraffär

Kaniner

Vill du starta eget eller ta anställning i en djuraffär?

Beskrivning
Utbildningen vänder sig till dig som vill starta och driva butik i djurbranschen. Utbildningen vänder sig även till dig som önskar anställning som butikssäljare och rådgivare i djuraffär.

Under utbildningen arbetar eleven med utveckling av affärsidé, inblick i marknadsföring, försäljning, kundbemötande samt arbete med prissättning och budget. Kursen ger också kunskap inom de lagar och regler som gäller för försäljning av levande djur och drift av djurbutik. Vidare ingår även produktkunskap, skötsel av djur och anläggningar, foder och näringsämnen, hygien & smittspridning, djurhantering och förståelse för djurs beteenden. Utbildningen har fokus på kanin, övriga gnagare, tamiller, hund och katt samt berör även reptiler, fåglar och fiskar.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform.

Kurser
Djur i zoohandel (DJUDJI0)
Sällskapsdjur 2 (DJUSÄL02)
Företagsekonomi 2 (FÖRFÖR02)
Handel specialisering (HANHAN00S)

Utbildningsform
Undervisningen sker på distans med sju platsbundna obligatoriska träffar á två till tre dagar. Utbildningen ges på halvtid under 50 veckor vilket omfattar 500 gymnasiepoäng. 15 % av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Studieort utbildningsträffar
Antagningen sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kan komma att ha undervisning vid våra anläggningar Uddetorp i Skara, Sötåsen i Töreboda och Axevalla hästcentrum.

Kurslitteratur
Meddelas vid kursstart.

Kostnad
Du bekostar själv din kurslitteratur och eventuella arbetskläder. Resekostnader och boende i samband med utbildningen står du själv för.

Studieekonomi
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.
 
Betyg
Betygsskalan har 5 godkända steg E, D, C, B och A och ett underkänt steg F.

Förkunskap
Du skall ha minst grundskola med lägst betyg godkänd i svenska eller svenska som andraspråk.

Lena Rydefjord

Gymnasielärare
Telefonnummer

Frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-08-01 13:40