Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationer för hållbar växtodling

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak

För att vi ska kunna arbeta mer hållbart med växtodling behöver fler nya tekniker och metoder göras tillgängliga på marknaden och nå användaren.

Därför arbetar vi med att testa, utveckla och förbättra de nya produkter och innovationer som tas fram. På så sätt kan ny teknik lättare nå marknaden och börja användas av både små och stora företag inom näringen. Projektet består därför av två delar – dels att testa och utveckla nya produkter men också att förbättra sättet de sprids på.

Målet är att de nya teknikerna ska kunna bidra till bland annat effektivare bekämpning av ogräs, nya metoder för att samla data om mark och växter och verktyg för att spåra och följa upp växtnäring. På lång sikt hoppas vi att detta ska leda till stärkt konkurrenskraft hos agroteknikföretag, ökad produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom jordbruket och bättre arbetsmiljö för lantbrukaren.

Naturbruksförvaltningens uppdrag i projektet är främst att implementera simuleringsteknik och drönarteknik i naturbruksutbildningarna.


Senast uppdaterad: 2019-06-20 11:03